Hlavnou pointou Dňa matiek je dať najavo našim mamám, že si ich vážime a máme ich radi. Vašu bezhraničnú lásku dokážete vyjadriť svojej mame už len prostým objatím, slovami, správaním či skutkami. Na Deň matiek si to však pýta niečo navyše. A veruže možností je naozaj neúrekom. Preto sme pre vás rozdelili tipy na darčeky ku Dňu matiek do viacerých kategórií, z ktorých si bezpochyby vyberiete.

Konzumné darčeky

Ako prvé dávame do pozornosti konzumné darčeky. V tomto prípade máte hneď niekoľko možností – od sladkých až po slané pochúťky.

  • Sladké darčeky – klasikou, ktorá takmer vždy poteší, je čokoláda. Ak má vaša mama svoju obľúbenú, určite ju pridajte medzi darčeky ku Dňu matiek. Alternatívou môže byť bonboniéra, prípadne balenie obľúbených keksíkov. Alebo kúpte hrozienka v čokoláde. Keď ide o sladkosti, na výber je toho naozaj veľa.
  • Slané darčeky – zalovte v pamäti, aký slaný snack má vaša mama najradšej. Čo si rada dopraje pri večernom pozeraní filmov? Môžu to byť napríklad pukance či slané tyčinky. Ak sa vám to zdá „málo“, urobte jej balíček viacerých slaných pochutín, ktoré doplníte o sladkosti a ďalšie tipy z nasledujúcich riadkov. Zdravšou alternatívou slaných snackov môžu byť oriešky.
  • Iné konzumné darčeky ku Dňu matiek – ak je vaša mama milovníčkou kávy, potešte ju obľúbeným druhom. To isté platí v prípade, že miluje čaje.

Zážitkové darčeky

Vaša mama sa určite náramne poteší najmä času, ktorý bude môcť s vami stráviť. Akým zážitkom jej urobíte najväčšiu radosť?

  • Kino/Divadlo – vezmite vašu mamu do kina na film, ktorý by sa jej mohol páčiť. Alebo ju prekvapte vstupenkami na divadelné predstavenie podľa jej preferencií.
  • Dovolenka – darček ku Dňu matiek môže byť aj oveľa hodnotnejší ako čokoláda. Skvelým príkladom je rodinná dovolenka. V súčasnosti sú veľmi obľúbené dovolenky v Turecku, ktoré ponúka nádherné pláže, luxusné hotely, príjemné more aj úchvatné pamiatky. Na svoje si tak príde každý člen rodiny.
  • Masáž – zaujímavým zážitkovým darčekom ku Dňu matiek môže byť aj poukážka na masáž či skrášľovaciu procedúru.

Hmotné darčeky

Hmotnými darčekmi sú síce aj tie konzumné, ale v tomto prípade máme na mysli také, ktoré nemajú do žalúdka zelenú.

  • Oblečenie – moderné mamičky sa bez debaty potešia oblečeniu. Dobrou voľbou budú legíny, tričká či blúzky. Oblečenie odporúčame vyberať na Lounge by Zalando, kde nájdete atraktívne kúsky renomovaných módnych značiek za skvelé ceny.
  • Kvety – medzi tipmi na darčeky ku Dňu matiek nemôžu chýbať ani kvety, ktoré sú už takpovediac darčekovou klasikou. Väčšinou však predstavujú „len“ doplnok k hlavnému darčeku, akým môže byť napríklad vyššie zmieňované oblečenie. Každopádne, čerstvými bielymi či červenými ružami určite vyčaríte úsmev na tvári vašej mamy. Alebo si myslíte, že by sa viac potešila zmiešanej kytici?
  • Obliečky – každej mame urobia radosť aj praktické darčeky, medzi ktoré rozhodne patria obliečky. V domácnosti ich totiž nikdy nie je dosť. Potrebujete ich pravidelne vymieňať a prať, nehovoriac o tom, že musíte mať nejaké aj do zásoby, ak by prišla návšteva. Vaša mama ich tak určite ocení. V súvislosti s obliečkami však stavte na kvalitu a pohodlný materiál. Na dotyk príjemné a zároveň odolné obliečky nájdete v ponuke internetového obchodu Mklozkoviny.sk.
  • Spodná bielizeň – aj keď ide svojím spôsobom o oblečenie, spodnú bielizeň spomíname osobitne. Do jej výberu sa asi nebudú púšťať synovia, no pozorné dcéry môžu urobiť svojim mamám skutočne veľkú radosť atraktívnymi a pohodlnými body či podprsenkami.

.

Lakovanie a Pieskovanie