X. ročník krojových slávností v Borskom Svätom Jure sľubuje 11. mája bohatý program.

Deň plný folklóru a ľudových remesiel bude, pri Kultúrnom dome, zahájený o 12:00 krojovaným sprievodom obcou. Následne o 13:00 začne bohatý sprievodný program, ktorý zahrnie rôzne folklórne súbory, cimbálové muziky a spevácke skupiny. Okrem toho sa návštevníci môžu tešiť na fúkanie a spracovanie skla v kreatívnych dielňach, folklórnu módnú prehliadku s názvom Tradice Slovácka a súťaž v jedení jurských nôh.

Záhorácke rádio 2024 01

Medzi účastníkmi podujatia sa nachádzajú známe folklórne skupiny ako DFS Podpoľanček z Detvy, DFS Magdalénka z Modry, Vizovjánek z Vizovic, DFS Lúčanek a HCM Háj z Louky, Spjevuje ze Skalice, DFS Čakanka z Nového mesta nad Váhom, DFS Trnečka zo Zlína, DFS Sílešanek Vinodol, Trachtengruppe Küssnacht am Rigi zo Švajčiarska, ako aj domáci účinkujúci DFS Juránek a CM Juránečka.

Na slávnostiach sa predstaví aj cech tradičných remesiel s predajnými stánkami. Organizátori zdôrazňujú ich ekologický prístup a s radosťou oznamujú, že vďaka participatívnemu rozpočtu TTSK zakúpili opakovane použiteľné poháre, čím prispievajú k udržateľnosti podujatia.


.
Toto je čítané

V Petrovej Vsi tento víkend jarmok aj Záhorácka Veterán Rallye

Neodmysliteľnou súčasťou kultúrno-spoločenského života Petrovej Vsi a Záhoria sa stala Záhorácka Veterán…

BM Salon EV