Pedagóg a poslanec Mestského zastupiteľstva v Malackách Anton Pašteka (75) je najstarším aktívnym rozhodcom hádzanej na Slovensku. Pred extraligovým zápasom play-off Záhorákov s Považskou Bystricou si pri príležitosti životného jubilea prevzal Plaketu Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Foto: Stanislav Osuský (2019)

V januári tohto roku uplynulo už 55 rokov, čo Anton Pašteka začal rozhodovať hádzanú. Priviedol ho k nej Anton Putek. Postupne rozhodoval okresné, krajské i celoslovenské súťaže, turnaje všetkých vekových kategórií na Slovensku, v Čechách i Nemecku. Rozhodoval aj Slovenskú národnú ligu, čo bola najvyššia súťaž na Slovensku vo vtedajšom Československu. Počas dlhoročnej činnosti v hádzanej ako funkcionár, tréner mládeže, ale najmä ako rozhodca či delegát, dostal bronzovú, striebornú i zlatú plaketu SZH za rozvoj hádzanej na Slovensku.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

K dnešnému dňu má na konte ako rozhodca 5259 priateľských, turnajových a súťažných stretnutí, pričom ešte stále rozhoduje stretnutia žiactva v rámci Bratislavského kraja. Ako nám povedal, ak mu to zdravie dovolí, rád ešte nejaké zápasy odpíska. Jubilantovi želáme pevné zdravie a ešte množstvo pekných športových zážitkov!

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.

BM Salon EV