V sobotu (18.5.) sa v areáli Poľovného združenia Smolinské uskutočnia dve nezávislé podujatia: Strelecké preteky Memoriál Jána Poláka „Parkúr 100“ a súťaž vo varení gulášu.

Ilustračné foto

Strelecké preteky Memoriál Jána Poláka “Parkúr 100”

Toto podujatie predstavuje štvrtý ročník streleckých pretekov, kde súťažiaci budú strieľať na 100 terčov rozdelených do štyroch sérií po 25 terčov. Registrácia účastníkov sa začína o 8:00 a trvá do 8:45. Oficiálne zahájenie pretekov je naplánované na 9:00. Poplatok za účasť je stanovený na 40 €. Prvých šesť miest bude ocenených pohármi a hodnotnými vecnými cenami. Všetci účastníci majú možnosť zúčastniť sa v tombole, kde hlavnou cenou je povolenie na lov jelena alebo diviaka.

Záhorácke rádio 2024 01

Súťaž vo varení gulášu

Osemnásty máj je tiež termínom pre ôsmy ročník súťaže vo varení gulášu. Účastníci môžu svoje prihlášky podávať až do dátumu konania súťaže. Poplatok za účasť je 15 €. Príprava pre varenie sa začne o 11:00, vlastné varenie potom o hodinu neskôr. Verejnosť bude mať príležitosť ochutnať rôzne druhy gulášov od 15:30.

Celodenné podujatie bude sprevádzané živou hudbou a rôznymi formami občerstvenia vrátane poľovníckeho gulášu, pečeného diviaka a pečených diviačích rebier dostupných od 10:00. Vstupné na podujatie je symbolické, dve eurá, pričom každá vstupenka je zlosovateľná. Súťaž “Gulášmajster” bude vyhodnotená o 19:00 a výsledky streleckých pretekov a tombola budú oznámené o 20:00.

Viac informácií o podujatiach, vrátane detailných pravidiel a propozícií, je dostupných na oficiálnej stránke Poľovného združenia Smolinské – www.smolinske.eu ↵.


.
Toto je čítané

V Petrovej Vsi tento víkend jarmok aj Záhorácka Veterán Rallye

Neodmysliteľnou súčasťou kultúrno-spoločenského života Petrovej Vsi a Záhoria sa stala Záhorácka Veterán…

BM Salon EV