V sobotu 8. júna privíta malý park v Moravskom Svätom Jáne návštevníkov na festivale Fest Zdravo, ktorý oslavuje zdravý životný štýl nielen prednáškami a rozhovormi s odborníkmi, ale aj bohatým sprievodným programom pre všetky vekové kategórie. Návštevníci sa môžu tešiť na pouličný cirkus, rannú jogu, meditáciu a ďalšie interaktívne workshopy.

Festival otvoria skoro ráno aktivity zamerané na fyzickú a mentálnu pohodu. Hodinu jogy pre prebudenie tela povedie skúsená inštruktorka Deana Ďurišková a následne po nej prevezme štafetu liečiteľka Monika Hujsová s hovorenou meditáciou na tému vnútorného pokoja a harmonizácie. Tieto relaxačné aktivity ponúknu ideálne nastavenie pre celý deň zameraný na zdravie a osobný rozvoj.

Interaktívne aktivity pre deti prinesie kondičný tréner Matej Hrica prostredníctvom série workshopov zameraných na pohybové hry a rozvoj motoriky. Matej je vďaka svojmu profesionálnemu ľudskému prístupu a vždy dobrej nálade obľúbený u detí i dospelých.

Na festivale nebude chýbať ani praktický workshop prvej pomoci, kde profesionálny záchranár Tomáš Čižmár odpovie na otázky návštevníkov a ponúkne im cenné rady a ukážky, ako efektívne reagovať v núdzových situáciách.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Poča celého dňa bude svojimi piesňami ponúkať návštevníkom hudobný zážitok talentovaná speváčka Petra Zubčáková známa zo súťaže Superstar. Festivalu sa zúčastní aj rodák z Moravského Svätého Jána, maliar Jozef Chrena, ktorý naživo predvedie svoje špecifické techniky maľovania.

Vrcholom zábavného programu festivalu bude predstavenie Stribe Tribe Cirkus v podaní pouličného cirkusu Dreamdancers. Tí predvedú netradičné tanečné choreografie, žonglovanie a a akrobatické kúsky, pri ktorých budú diváci tajiť dych.

Okrem už spomínaného Fest Zdravo ponúkne aj workshop viazania kvetov so Soňou Bobekovou, výstavu fotografií Záhoráci vo svete a doplnkové aktivity pre deti vrátane maľovania sprejmi na veľkorozmernú plachtu, skákacieho hradu, maľovania na tvár a k dispozícii budú aj futbalové bránky s loptou. 

Samozrejmosťou je gastro zóna, ako aj nákupná zóna s rôznymi produktmi súvisiacimi so zdravým životným štýlom.

Vstup na všetky prednášky a sprievodné akcie je zdarma.

V prípade záujmu o stánkové miesto kontaktujte občianske združenie na adrese info@90871.sk.

Viac informácií o festivale na webe www.festzdravo.sk alebo na facebooku občianskeho združenia 90871.sk.


.
Toto je čítané

Do domova v Moravskom Svätom Jáne prijmú opatrovateľky

Zariadenie pre seniorov Domov MUDr. Dallosa Moravský Svätý Ján  prijme do pracovného…

20 rokov