V sobotu 11. mája sa uskutoční ďalší ročník obľúbeného podujatia Míľa pre mamu. Ide o celoslovenskú kampaň, ktorú Únia materských centier organizuje nepretržite
už od roku 2004. Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Zuzana Čaputová.

foto senica.sk

V rovnaký deň, v rovnaký čas, ale na mnohých miestach Slovenska a zahraničia osláviť materstvo a prejaviť úctu a vďaku všetkým mamám sveta. Poďakovať sa mamám, starým mamám, krstným mamám aj adoptívnym mamám za ich obetavosť, pochopenie, výchovu a bezhraničnú lásku. Táto výnimočná myšlienka spája počas Míle pre mamu tisíce ľudí na rôznych miestach, a to bez rozdielu veku, rasy, a vierovyznania. Vďaka tomu jej právom patrí pomenovanie Najväčšia oslava dňa matiek na Slovensku.

Do podujatia sa pravidelne zapája aj Senica a inak tomu nebude ani tento rok. Registrácia účastníkov bude od 14.00 do 17.00 h na kúpalisku a míľovú prechádzku môžu registrovaní absolvovať pešo, na bicykloch, s kočíkmi, malé deti na kolobežkách či korčuliach. Na pódiu sa bude počas podujatia konať aj kultúrny program, pripravené budú tvorivé a športové stanovištia pre deti.

Do prípravy podujatia sa zapájajú spoločenské, kultúrne a športové organizácie mesta i dobrovoľníci. V programe sa predstaví aj Fifo a Vierka, hudobná skupina Chilli a Kapela tvojej mamki.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák

 


.