Mladučká Malačianka Natália Ružová (16) z klubu Chaos Bratislava sa postarala o historický úspech slovenského MMA (Mixed Martial Arts, bojové športy), keď vybojovala zlato na majstrovstvách Európy v Belehrade.

foto IG @_naty_ruzova_

Tento triumf je nielen prvým európskym titulom pre Slovensko, ale zároveň aj historicky prvou medailou v ženskom MMA. Natália predviedla úžasný výkon v 4 zápasoch v ženskej mládežníckej kategórii do 65,8 kg. Po úspešných súbojoch s Bulharkou a Izraelčankou sa stretla s tvrdou Fínkou, no napriek náročnému zápasu si dokázala udržať svoju pozíciu. Vo finále ukázala svoju silu a odhodlanie, keď zdolala súperku z Ukrajiny.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

„Získať zlatú medailu je pre mňa velká česť a odmena za všetko, čo pre tento šport spolu s mojím tímom robím. Samozrejme, neuspokojíme sa. Po zlate z Európy chceme v lete v Abu Dhabi vybojovať zlato aj majstrovstvách sveta,“ prezrádza neskromné plány Natália, ktorá sa MMA venuje od svojich 10 rokov. Predtým aktívne hrávala tenis, preto je odmalička zvyknutá na každodenné tréningy. V ďalšej kariére jej želáme veľa úspechov!

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci s prvým víťazstvom v Ligovom pohári

Hádzanári HC Záhoráci Stupava/Malacky si vo 4. kole Ligového pohára Niké Handball…

20 rokov