Hokejbalová extraliga pokračovala uplynulý víkend ďalšími semifinálovými zápasmi play-off. Hokejmarket Skalica čakala ťažká úloha – za stavu 1:1 na zápasy sa totiž séria presunula na Považie, na pôdu obhajcu titulu. A hoci domáci v sobotu prvý zápas vyhrali, v nedeľu Skaličania vyrovnali stav série na 2:2.

Sobota, 3. zápas: Považská Bystrica – Skalica 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 4. Poliaček, 27. Korbáš, 33. Ondrušek, 42. Straka – 5. T. Balát (Martinusik, Mikéska).

Vylúčení 2:3, presilovky 1:0, oslabenia 0:0

Hokejmarket: Dékány – Salajka, Sobol, Zelenka, Štepanovský, Miklík, Mikéska – Olejník, D. Balát, Kaluža, T. Balát, Martinusík, Pobuda, Čulen, Holaza, Krýdl, Fraňo.

Úvod vyšiel lepšie domácim, keď sa už v 4. min. presadila ich najúdernejšia formácia a Poliaček strelil vedúci gól: 1:0. Po necelej minúte však vyšla Skalici pekná kombinácia a akciu Martinusíka s Mikéskom zakončil Tomáš Balát: 1:1. V 2. tretine pri vylúčeniach Zelenku a Salajku ustáli hostia dlhú presilovku, no ani oni svoje dve presilovky nevyužili. V 27. min. sa už skóre menilo v prospech domácich zásluhou Korbáša: 2:1. Keď v úvode 3. tretiny zvýšil Ondrášek na 3:1, tribúny jasali. Záhoráci potom zvyšovali obrátky, no kontaktný gól neprichádzal. Naopak, v 43. min. potrestal vysedávanie Miklíka na trestnej lavici Straka: 4:1.

Nedeľa, 4. zápas: Považská Bystrica – Skalica 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Góly: 44. Hryzák – 34. Milan Sobol, 36. Lukáš Olejník.

Vylúčení 4:1, presilovky a oslabenia 0:0

Domáci mali v tomto zápase mečbal na postup do finále, naopak Skaličania hrali s nožom na krku. Obe mužstvá sa sústredili najmä na obranu a v prvých dvoch tretinách gól nepadol. Stalo sa tak až v úvode 3. tretiny, keď Sobol a Olejník dvomi zlepenými gólmi posadili Hokejmarket na koňa. Domáci síce ešte stačili znížiť, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

O finalistovi rozhodne piaty zápas v Skalici 11. mája.

Druhé semifinále: Poprad – LG Bratislava 1:5 a 6:5 (séria 2:2)

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.