Futbalisti MFK Skalica zvíťazili v 9. kole nadstavbovej časti najvyššej futbalovej súťaže s FC Košice gólom zo 44. minúty obrancu Matej Hrádeckého.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 9. kolo nadstavbovej časti, skupina o udržanie sa

MFK Skalica – FC Košice 1:0 (1:0)

Gól: 44. Hrádecký
Rozhodovali: Kišš – Vorel, Vass
ŽK: Černek – Medveď
ČK: 90.+4. Varga (Košice)
Divákov: 679

Skalica: Luksch – Morong, Ranko, Podhorin, Černek – Hradecký, Mášik (76. Nagy) – Gaži (83. Yao), De Freitas (68. Vlasko), Matejov (68. Baumgartner) – Smékal (68. Sobczyk)

Košice: Pereiro – Kružliak, Gorosito, Innocenti (80. Petrák) – Fabiš, Greššák (70. Jones), Gallovič (80. Varga), Davis – Faško (70. Sovič) – Medved, Moha (70. Obounet)

Prvý strelecký pokus zo strany domácich prišiel v 12. minúte zápasu v podaní Adama Gažiho, ktorý ale strieľal pomerne vysoko nad bránu. Gaži to skúšal strelecky opäť v 19. minúte, tento raz zasahoval hosťujúci brankár Figuereda. Hostia sa do blízkosti skalickej brány dostali až v 24 minúte, kedy prudkú strieľanú loptu Fabiša z pravej strany poslal na rohový kop dobrým obranným zákrokom Oliver Podhorin. Z následného rohu neudržal loptu v rukách Matěj Luksch, ale hlavička Medveda skončila nad brvnom.

V 30. minúte prišla dobrá príležitosť Košíc, kedy Kružliakov center z vnútra šestnástky zakončoval hlavou Gorosito, no Luksch výborne zakročil. Po spätnej prihrávke Róberta Matejova v 40. minúte strieľal z vnútra šestnástky Davi Alves, ktorého pokus bol hosťujúcim obrancom stečovaný vysoko nad bránu. V 44. minúte zahrával priamy kop Martin Mášik, jeho nepríjemnú strelu Figueredo vyrazil len pred seba a dobre dobiehajúci Matej Hradecký poslal loptu do siete a otvoril skóre zápasu na 1:0.

V druhom polčase sa do 60. minúty nič podstatné neudialo, následne ale posielal center do šestnástky hosťujúci Davis, na ktorý si nabehol Fabiš, ale jeho zakončenie zneškodnil Matěj Luksch. V 83. minúte strieľal spoza šestnástky Sovič, Lukschovu bránu však neohrozil a lopta letela vysoko nad brvno.

V 87. minúte prišiel nepríjemný faul Vargu lakťom na Alexa Sobczyka, ktorý za tento zákrok uvidel od hlavného rozhodcu červenú kartu. Napriek tomu, že Košice dohrávali zápas o jedného hráča menej, aj Skaličania po odchode Sobczyka z hracej plochy pokračovali v rovnakom počte, keďže všetky striedania zápasu už využili.

V 90. minúte mohol vyrovnať Medved, ktorý zakončoval z hranice päťky, ale Luksch vytiahol výborný zákrok a udržal vedenie Skalice. V nadstavenom čase mohol ešte pridať svoj druhý gól Matej Hradecký, no jeho hlavičku po rohovom kope Jána Vlaska vytiahol hosťujúci gólman na rohový kop.

Hlas po zápase

Pavol Majerník, tréner Skalice: „Bol to náročný zápas, pretože sme vedeli o čo Košice hrajú, ale hlavne som rád za chalanov, že po dvoch prehrách zdvihli hlavy a pristúpili k tomuto zápasu veľmi zodpovedne, koncentrovane a myslím si, že celý čas sme ho mali pod kontrolou. Prvý polčas boli Košice bez nejakej vyloženej šance a rovnako aj v druhom polčase, v ktorom boli iba nejaké závary, ktoré sme vyriešili. Nám pomohol gól, ktorý sme dali, v zápase sme si začali ešte viacej veriť a výsledok 1:0 je spravodlivý.“

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.