Festival zdravého životného štýlu otvorí svoje brány už 8. júna a návštevníci si budú môcť vychutnať širokú ponuku jedál z rôznych svetových kuchýň.

Tento ročník sľubuje nielen pestrý program, ale aj rozmanitú zónu s jedlom, ktorá poteší chuťové poháriky každého návštevníka. Narozdiel od minulých ročníkov, bude v zóne Fest Jedlo pripravovať až päť majstrov kuchyne.

Bistro Bradrs: Sushi naživo

Jedným z hlavných lákadiel bude Bistro Bradrs, ktorý prídu so svojim sushi stánkom. Návštevníci budú mať možnosť nielen ochutnať čerstvé sushi, ale aj sledovať ako výroba sushi prebieha.

 

Per Tutti: Svetové špeciality

Miestne bistro Per Tutti bude lákať na svoje kulinárske umenie svetovými špecialitami. Na jedálnom lístku nájdete červené kari s krevetami a thajskou bazalkou, bravčové líčka s čiernou fazuľou a hoki rybu v panko strúhanke so špargľou. Tieto jedlá kombinujú tradičné suroviny s modernými technikami, čo zaručuje nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

 

Místečko z Malaciek: Vegánske špeciality

Vegánske jedlá prinesie Místečko z Malaciek, ktoré pripraví rôzne zdravé a chutné špeciality. Na menu nájdete quinoa fašírky s pečenou zeleninou, listový šalát so zeleninou, semiačkami, klíčkami, orieškami, pomarančovým želé a granátovým jablkom, a tiež aj humus so skaramelizovanou cibuľkou. Okrem toho sa môžete tešiť na wrap s glazovaným tofu, tekvicovo-batatovým pyré, listovým šalátom s bylinkami a mungo fazuľou a šošovicou beluga. Milovníci polievok môžu ochutnať indickú šošovicovú polievku s batátom, zázvorom, kokosovým mliekom, baby špenátom, kelom a koriandrom.

 

NeKávička

Milovníci kávy si na festivale Fest zdravo prídu na svoje! V zóne Fest Jedlo nebude chýbať stánok, ktorý ponúkne kvalitnú kávu pre každého. Návštevníci si budú môcť vychutnať výber bezkofeínovej kávy, ideálnej pre tých, ktorí chcú obmedziť svoj príjem kofeínu, ale aj tradičnú kávu s kofeínom pre tých, ktorí si bez nej nevedia predstaviť svoj deň.

 

Sekulské Pocheraje 

K dobrej káve neodmysliteľne patrí koláčik. Pre tých, ktorí obľubujú sladké, budú Pocheraje zo Sekúl pripravené so svojimi zdravými verziami koláčov. Banánové muffiny, chia puding s mangovým pyré, pistáciový croissant, orechové tyčinky a jablkovo-maková kocka sú pochúťky, ktoré budú k dispozícii na Fest Zdravo. Tieto dezerty sú nielen chutné, ale aj vyrobené zo zdravých surovín, takže si ich budete môcť vychutnať bez výčitiek.

Okrem skvelého jedla sa návštevníci môžu tešiť aj na bývalú Superstáristku Petru Zubčákovú, ktorá bude hudobne sprevádzať návštevníkov. Vrcholom programu bude vystúpenie pouličného cirkusu Dreamdancers, ktorí predvedú svoje umenie priamo medzi divákmi. Chýbať nebudú ani aktivity ako ranná joga a meditácie.
Deti zabaví skákací hrad, maľovanie na tvár, futbal, a tiež športové aktivity s profesionálnym trénerom Matejom Hricom , ktorý deťom ukáže, že šport nemusí byť len drina, ale aj zábava.
Novinkou festivalu je tiež umelecká zóna, kde môžu návštevníci sledovať tvorbu miestneho maliara Jozefa Chrenu, a pozrieť si tiež výstavu fotografií záhorákov. Samozrejmosťou festivalu je zdravý trh, kde si budú návštevníci môcť zakúpiť produkty ako napríklad prírodná kozmetika, chilli produkty, bylinky, minerály a kryštály, domáce cestoviny a veľa ďalšieho…
Viac informácií o festivale nájdete na www.festzdravo.sk , alebo na sociálnych sieťach občianskeho združenia 90871.sk.

.