Múzeá a galérie v Trnavskom kraji sa aj v tomto roku zapoja do jubilejného 20. ročníka podujatia Noc múzeí a galérií.

„Najbližší víkend je v kultúrnych inštitúciách na celom Slovensku významnejší ako ostatné, preto som rád, že do obľúbeného podujatia Noc múzeí a galérií sa zapojili aj všetky župné. Múzeá a galérie v Trnavskom kraji pripravujú množstvo nových výstav a aktivít počas celého roka a počas podujatia to bude ešte zaujímavejšie. Chceme návštevníkom všetkých vekových kategórii ukázať, že kultúra je pestrá, obohacujúca a rozvíja náš pohľad na svet,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že vstupy do múzeí a galérií budú počas podujatia bezplatné.

Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici pripravila individuálne prehliadky aktuálnych výstav Prítomnosť neprítomného a Po stopách umenia s Jánom Mudrochom. Popoludní sa môžu návštevníci tešiť na workshop so sochárom Miroslavom Trubačom, na ktorom si bude možné vytvoriť svoju vlastnú sochu. Pre malých návštevníkov pripravila galéria na nedeľné popoludnie tvorivé dielne.

sobota (18.5.)
14.00 – 17.00
Workshop so sochárom Miroslavom Trubačom
Vytvorte si sochu so slovenským sochárom.

17.00
Komentovaná prehliadka výstavy Magdaléna Masárová / Jakub Cmarko: Prítomnosť neprítomného. Výstavou vás prevedie kurátorka výstavy Božena Juríčková.

18.00 – 19.00
Improvizácie Petra Adamova
Prehliadka výstav spestrená klavírnymi improvizáciami v štýle neoimpresionizmu.

nedeľa (19.5.)
Individuálne prehliadky výstav 13.00 – 17.00
posledný vstup o 16.30

Nedeľný ateliér od 14.00 – 17.00
(s galerijnou pedagogičkou Eliškou Šefčíkovou)
Kreatívne stretnutia s umením pre rodičov i starých rodičov s deťmi. Výtvarné dielne pre deti od 5 do 14 rokov zamerané na umelecké diela zo zbierok Záhorskej galérie.


.