V dňoch 10.-12. mája 2024 sa v Komárne uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v boxe žiakov, mladších dorastencov a mužov do 22 rokov. Podujatia sa zúčastnilo 204 boxerov z 51 oddielov z celého Slovenska, pričom diváci mohli vidieť 154 zápasov v ringu.

Niko Sivák Ml.dor. BC RTJ 80 kg 3. miesto M.SR 2024 Komárno

BC RTJ Malacky mal vo vekovej kategórii mladších dorastencov troch reprezentantov. V hmotnosti do 80 kg získal Niko Sivák bronzovú medailu. V semifinálovom zápase proti Martinovi Kissovi z BC Veľké Uľany podal výborný výkon. Napriek veľmi tvrdému zápasu, kde si obaja borci nič nedarovali, Niko Sivák prehral na body 1:4.

Niko Sivák sa tak stáva bronzovým medailistom z Majstrovstiev Slovenska v boxe mladších dorastencov pre rok 2024 v hmotnosti do 80 kg. V piatok v vyraďovacích zápasoch porazil Alexandra Zoltána Pšenáka z BC Samson verdiktom R.S.C. na začiatku druhého kola.

1 zápas Niko Sivák v modrom BC RTJ víťaz nad Alex Pšenák BC Samson

V hmotnosti do 57 kg sa predstavil Bruno Lapuník, ktorý vo vyraďovacích zápasoch nestačil na Jána Chabroňa z Boxerňa Topolčany a prehral na body 0:4. Franco Kovár v hmotnosti do 63 kg tiež neprešiel cez vyraďovacie zápasy, keď podľahol Filipovi Chlebinovi z B-Box Považská Bystrica na body 0:4. Pod výkon Franca Kovára sa podpísala aj únava z chudnutia, keď musel zhadzovať 2,80 kg.

Tréneri Ali a Robo Reisenauerovci hodnotia vystúpenie svojich zverencov pozitívne a veria, že získané skúsenosti im pomôžu v ďalších súťažiach.


.