Všetko začalo 19. mája 2004 prvým postom na blogovacej platforme Blogger. Prvé informácie o Moravskom Svätom Jáne a okolitých obciach, neskôr správy z vašej ulice z celého Záhoria.

Krátke články, pozvánky na podujatia a prvé desiatky návštev v čase, keď bolo regionálne spravodajstvo primárne len v papierovej podobe. Za 20 rokov sme prešli vývojom a vyskúšali viacero formátov. Textové správy dopĺňali videoreportáže, krátke správy s moderátorkou či súhrn týždňa vo forme 60 sekúnd.

4,1 milióna zobrazení videa

Od začiatku sme vsadili na mobilné telefóny. Už v prvých dňoch sme mali aj w@p stránku – textovú podobu webu pre mobilné telefóny. Prvou zverejnenou vlastnou fotografiou bola reportážna fotografia z mobilného telefónu Motorola v rozlíšení 320x240px. Uverejnená bola priamo z mobilného telefónu. Písal sa stále rok 2004, a to čo sa zdalo v začiatkoch ako okrajová záležitosť je dnes hlavný zdroj návštev. Z mobilného telefónu nás denne číta viac ako 80% čitateľov a rovnako obsah tvoríme často telefónom.

16-tisíc článkov

Regionálnou jednotkou sme sa postupne stali aj na sociálnych sieťach. Dnes máme viac ako 48-tisíc fanúšikov na Facebooku a 7600 sledovateľov na Instagrame. Pripravujeme posun aj k mladšiemu publiku a onedlho nás budete môcť sledovať aj na TikToku a viac obsahu plánujeme vytvárať aj pre YouTube.

Prinášame aktuálne správy z vašej ulice a vďaka rýchlemu spravodajstvu sa naše správy a fotografie pravidelne stávajú zdrojom pre celoštátne noviny a televízie, či dokonca zahraničné médiá.

60,3 milióna zobrazení stránky

V roku 2004 sme začínali na desiatkach návštev denne a dnes nás každý deň čítajú tisíce návštevníkov. Mesačne sa zobrazenia Záhorí.sk počítajú v stovkách tisíc, viac krát sme pokorili milión mesačných návštev.

Pre vás našich čitateľov budeme aj naďalej tvoriť obsah, pričom sa zameriame viac na video a audio formáty, aby sme vám mohli prinášať správy ešte atraktívnejšie a dostupnejšie.

Sme vďační za vašu podporu a vernosť.

Matej Hajdin
zakladateľ Záhorí.sk


.