Hádzanári HC Záhoráci Stupava/Malacky si vo 4. kole Ligového pohára Niké Handball extraligy pripísali prvé víťazstvo, keď na domácej palubovke zdolali HK Agro Topoľčany 34:32.

Foto: Lucia Obžerová

Záhorákom vyšiel úvod stretnutia, keď najmä zásluhou Mária Prevaja a výbornej defenzívy odskočili v 20. minúte na šesťgólový rozdiel 9:3. Hostia síce dokázali postupne ukrajovať z náskoku, ale do šatní išli domáci hádzanári s náskokom štyroch gólov 14:10.

Takýto náskok im ale však vydržal iba do 36. minúty, po ktorej sa hádzanárom Topoľčian darilo znižovať rozdiel. V 39. minúte po troch gólových zásahoch Jovanovského už Záhoráci viedli o jediný gól 19:18. Našťastie pre domácich sa k Prevajovi a Blaškovićovi pridal v záverečných 20 minútach Lazar Ristić, ktorý strelil 6 zo svojich 7 gólov v tejto fáze hry. Súpera tak domáci držali na dištanc minimálne o dva góly. V záverečných minútach sa ešte podarilo hosťom duel zdramatizovať aktívnou obranou, keď sa priblížili na jediný gól 32:31, ale dva góly Ristića definitívne zlomili odpor súpera.

Najbližšie sa Záhoráci opäť predstavia na domácej palubovke, keď už v piatok 24. mája o 19.30 h privítajú v Maline v Malackách súpera z hlavného mesta ŠKP Bratislava.

Foto: Lucia Obžerová

HC Záhoráci Stupava/Malacky – HK Agro Topoľčany 34:32 (14:10)
Zostava a góly HC Záhoráci Stupava/Malacky: J. Rybár, Maslić – Burnazović, Valachovič 1, Vasović, Ristić 7, Jánoš 1, Tóth 2, Žunić 1, Kovács 5/2, Konečný 2, Prevaj 5, Kurka 2, Blašković 8, D. Grich, tréner Ćirić, asistent trénera P. Stachovič, vedúci musžtva: B. Grich a M. Rybár.

 


.