Areálom automobilky Volkswagen Slovakia sa v sobotu poobede rozbehlo viac ako 600 bežcov a bežkýň. Spoločne tak prejavili svoj vzťah k starostlivosti o zdravie, ale aj úctu a rešpekt tým, ktorí žijú so znevýhodnením.

Medzinárodné preteky Health.Care.Run., ktorých druhý ročník priniesol do výrobného závodu pravú športovú atmosféru, spojili zamestnancov Volkswagen Slovakia, ich rodinných príslušníkov a pracovníkov partnerských firiem pre dobrú vec. Prostredníctvom svojich športových výkonov zabezpečili, že Nadácia Volkswagen Slovakia darovala športovému klubu Special Stars 12 917 eur. Bežalo sa naprieč celým výrobným závodom, ktorý sa rozprestiera na dvoch štvorcových kilometroch, pričom trasa viedla aj cez dve montážne haly a logistické centrum.

Charitatívne preteky Health.Care.Run. sa konajú postupne aj v ďalších závodoch značky Volkswagen po celom svete. Na Slovensku sa uskutočnili v piatich disciplínach – beh bez hraníc na 300 m, beh vhodný aj pre deti na 2 km, beh pre hobby bežcov na 4 km, beh pre výkonnostných bežcov na 12 km a štafetový beh. „Teší ma, že v areáli nášho bratislavského závodu sa stretla vo voľnom čase komunita ľudí, ktorým sú blízke naše hodnoty a prišli podporiť svojou účasťou dobrú vec. Aj takýmto spôsobom dokážeme tvoriť tolerantnú a rešpektujúcu spoločnosť, ktorú potrebujeme viac ako kedykoľvek predtým. A rovnako nám veľmi záleží aj na osvete a starostlivosti o zdravie našich zamestnancov, ktoré týmto podujatím podporujeme,“ uviedol Jozef Grega, vedúci oddelenia komunikácie vo Volkswagen Slovakia.

Pre všetkých pretekárov a pretekárky boli pripravené na pamiatku tričká a medaily. Tí najlepší získali aj unikátne trofeje, ktoré rovnako ako vlani vyrobili kolegovia v pilotnej hale Volkswagen Slovakia. Predstavitelia výrobného závodu a firemnej nadácie zároveň odovzdali symbolický šek zástupcom športového klubu Special Stars, ktorý je členom Národnej športovej organizácie Špeciálne olympiády Slovensko. Darovaná suma im pomôže zlepšiť tréningové podmienky a udržať pravidelnosť športovania, čo je dôležitým faktorom v rozvoji detí s intelektuálnym znevýhodnením. „Vážime si prístup a zodpovednosť Nadácie Volkswagen Slovakia, ktorá plne chápe význam slova inklúzia a prostredníctvom poskytovania príležitostí dáva priestor aj týmto iným športovcom ukázať svoje schopnosti v športe. Vďaka vám zažívajú pocit úspechu, povzbudenia a uznania,“ uviedla Eva Gažová, národná riaditeľka a štatutár organizácie Špeciálne olympiády Slovensko.

„Dlhodobým cieľom Nadácie Volkswagen Slovakia je pomáhať ľuďom so znevýhodnením začleniť sa do bežného života. Vytvárať podmienky, ktoré rešpektujú ich potreby a prostredie, v ktorom sa každý jednotlivec cíti prijatý a rešpektovaný. Už druhý rok sme preto finančne podporili športový klub Special Stars, ktorý deťom aj celej spoločnosti ukazuje, že inakosť nie je bariérou a každý z nás má šancu uspieť,“ hovorí Lenka Michálik Holešová, správkyňa Nadácie Volkswagen Slovakia.


.