Vynikajúce úspechy dosiahli hádzanárky HC Tatran Stupava – ženy zvíťazili v 1. lige a mladšie aj staršie dorastenky sa stali vicemajsterkami Slovenska.

ženy i dorastenky na spoločnej fotografii, foto Lucia Obžerová

Ženy dokázali o svojom víťazstve rozhodnúť už dve kolá pred koncom. „Sme radi, že sme splnili predsezónny cieľ, ktorým bolo víťazstvo v súťaži. Počas celého priebehu sezóny sme išli za svojim cieľom a že sme ho dosiahli v súlade s plánom svedčí aj päťbodový náskok na jej konci,“ začal hodnotenie sezóny tréner s reprezentačnými skúsenosťami Peter Olšavský.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Družstvo počas celej sezóny stratilo iba štyri body. V jesennej časti nestačilo v Dunajskej Strede na domáce hráčky a v predposlednom kole už s pocitom celkového triumfu v oklieštenej zostave tesne prehralo s Prešovom. 

„Už s prípravou pred sezónou sme boli spokojní, všetky veci, ktoré sme mali v pláne sme realizovali, čo v konečnom dôsledku potvrdila samotná sezóna. Do sezóny sme vstupovali s cieľom vyhrať súťaž a zároveň stabilizovať herné výkony, ktoré mali v predchádzajúcich sezónach väčšiu kolísavosť. Podarilo sa nám stabilizovať výkony a posunuli sme sa vyššie. Čo považujem za dôležité, nestagnovali sme na mieste,“ vyjadril spokojnosť Olšavský.

ženy, foto Lucia Obžerová

Okrem toho, že sezóna bola úspešná z hernej ako aj výsledkovej časti, podarilo sa naplniť aj tretí cieľ, ktorým bolo zapojenie mladých talentovaných hráčok z dorastu. „Darí sa nám zapracovať naše talentované dorastenky do družstva, o čom svedčí aj fakt, že viaceré z nich sú súčasťou mládežníckych reprezentačných výberov,“ spomenul ďalší dôležitý cieľ skúsený tréner.

Klub tak pokračuje v budovaní družstva, ktoré by malo cieliť do medzinárodnej MOL ligy. „Ďalším cieľom je pokračovať v budovaní kádra na prípadnú účasť v MOL-ke. To je našim dlhodobým plánom a s  prípravou na ňu chceme pokračovať aj v ďalšej sezóne. Budúcu rok nás čaká ťažšia sezóna, keďže musíme obhájiť titul a zároveň sa pripraviť na pravdepodobné play-off, ktoré by nás čakalo v prípade bojov o MOL ligu,“ potvrdil ciele pre najbližšiu sezónu Olšavský.

Dorastenky strieborné

O tom, že káder žien by aj v budúcnosti mohli z väčšej časti tvoriť domáce odchovankyne potvrdzujú aj výsledky dorasteniek. Mladšie aj staršie dorastenky dokázali skončiť na striebornej priečke, keď staršie preskočili iba Michalovce a nad sily mladších boli iba súperky zo Šale.

mladšie dorastenky, foto Lucia Obžerová
staršie dorastenky, foto Lucia Obžerová

V spoločnej tabuľke nie je na Slovensku úspešnejší klub. „Dve strieborné medaily sú nepochybne úspech a svedčí to o kvalitách hráčok, ktoré sme tu vychovali. Trúfnem si povedať, že ak by sa nám vyhli dlhodobejšie výpadky kľúčových hráčok, ten úspech by bol ešte výraznejší,“ povedal po sezóne tréner dorasteniek Ľuboš Hepner.


.

BM Záhada Vedy