Futbalisti MFK Skalica remizovali v záverečnom 10. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa s Banskou Bystricou 2:2. Skaličania skončili sezónu na 9. priečke.

foto mfkskalica.sk

10. kolo nadstavbovej časti Niké ligy, skupina o udržanie sa

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Skalica 2:2 (1:0)

Góly: 38. Polievka, 70. Rymarenko – 59. Mášik, 90+1 Baumgartner
ŽK: Slebodník (B. Bystrica)
Rozhodovali: Smolák – Zemko, Halíček
Divákov: 893

Banská Bystrica: Hruška – Klimpl, Godál (71. Mensah), Willwéber – Richrárech, Hlinka – Pišoja (71. Hanes), Považanec (60. Veselovský, 87. Slebodník), Migaľa – Rymarenko (87. B. Ľupták), Polievka

Skalica: Luksch – Krčík, Nagy, Ranko, Podhorin, Černek – Mášik – Morong (65. Baumgartner), Vlasko (65. Alves), Gaži (72. Matejov) – Smékal (72. Haša)

V 7. minúte stretnutia posielal nepríjemnú loptu z priameho kopu do šestnástky Ján Vlasko, hosťujúci gólman Hruška ju jemne nadvihol a do zakončenia sme tak Skaličania nedostali. V 14. minúte sa prvýkrát skúšal presadiť domáci Polievka, ktorý ale zvnútra šestnástky strieľal veľmi nepresne.

V 19. minúte zápasu poslal center na hranicu päťky domáci Migaľa a Rymarenko sa pokúsil o zakončenie nožničkami, no lopta letela ponad skalickú bránu. V 20. minúte rozvlnil sieť Polievka, no jeho gól nebol uznaný pre postavenie mimo hru.

V 21. minúte dostal dlhú loptu za obranu Pišoja, poslal ju na Polievku, ktorý ju v páde už nedokázal usmerniť do prázdnej skalickej brány. O dve minúty neskôr strieľal z ostrého uhla len do bočnej siete brány Rymarenko. V 28. minúte sa po akcii Polievku dostal k strele Považanec z hranice šestnástky, ktorú vytiahol na rohový kop Matěj Luksch. Prvá výraznejšia šanca Skaličanov prišla v 34. minúte, kedy na pravej strane vybojoval v súboji loptu Daniel Smékal, posunul ju na nabiehajúceho Adama Moronga, ktorého strelu Hruška vyrazil. V 36. minúte mal šancu Adam Gaži, ktorý išiel sám na domáceho brankára z polovice ihriska, no vybehnutý Hruška jeho zakončenie dokázal vyraziť na roh.

38. minúta priniesla prvý gól Banskej Bystrice v podaní kapitána Róberta Polievku, ktorý zvnútra šestnástky obstrelil gólmana – 1:0. V 41. minúte poslal strelu po zemi spoza šestnástky Rymarenko presne do stredu brány, kde bol pripravený Luksch.

Po výmene strán prišla prvá šanca zo strany domácich, keď strela Rymarenka skončila tesne vedľa ľavej žrde skalickej brány. V 58. minúte mohli Skaličania vyrovnať, keď sa do lopty oprel Adam Krčík, ale jeho prudkú strelu Hruška vyrazil. O minútu neskôr sa do podobnej situácie dostal Martin Mášik, ktorý tentokrát domáceho gólmana dokázal prekonať a vyrovnal stav zápasu na 1:1.

V 61. minúte rozbehol rýchlu akciu Skalicec Mášik, ktorý poslal prihrávku na Smékala, ten si loptu vymenil s dopredu postupujúcim Adamom Gažim a následne jeho strelu zastavil na bránkovej čiare domáci Hlinka. V 67. minúte sa na hranici šestnástky uvoľnil Rymarenko a jeho strela opečiatkovala ľavú žrď skalickej brány. V 70. minúte to už Rymarenkovi vyšlo, keď opäť strieľal z hranice šestnástky, no tentokrát lopta zapadla k ľavej žrdi – 2:1.

V 76. minúte strieľal po odrazenej lopte halfvolejom Davi Alves nad domácu bránu. V 78. minúte poslal z ľavej strany milimetrový center na Romana Hašu Róbert Matejov, no Hašovu hlavičku výborným zákrokom zneškodnil na bránkovej čiare Hruška. O dve minúty neskôr vysunul Baumgartnera Roman Haša, no jeho krížne zakončenie okolo Hrušku skončilo vedľa pravej žrde domácej brány.

V 83. minúte sa z ľavej strany v šestnástke uvoľnil Róbert Matejov, ktorý poslal spätnú loptu na Alvesa, no jeho dobre mierená strela bola stečovaná domácim Willwéberom na roh. V 90. minúte strieľal prudko z priameho kopu Martin Mášik, ale domáci Hruška bol pripravený. V nadstavenom čase poslal Matejov z ľavej strany prízemný center do päťky na Denisa Baumgartnera, ktorý sa nemýlil a vyrovnal na konečných 2:2.

Hlasy po zápase

Mário Auxt, tréner Banskej Bystrice: „Zápas mal nasadenie, bolo v ňom veľa šancí. My sme chceli do stretnutia vstúpiť aktívne, čo sa nám aj podarilo. Vytvorili sme si šance, išli sme do vedenia, škoda len, že sme nepremenili aj ďalšiu z našich šancí, že by sme boli v dvojgólovom vedení. Tým pádom by bol zápas z našej strany pokojnejší. V druhom polčase sa na naše kopačky vkradla akási nervozita. Hostia si z rýchlych brejkov vytvárali šance. Trošku ma mrzí, že vyrovnávajúci gól na 2:2 sme dostali až v nadstavenej prvej záverečnej minúte, že sme duel nedotiahli do víťazného konca. Chceli sme sa rozlúčiť so sezónou i s domácimi priaznivcami víťazstvom. Na druhej strane si myslím, že remíza je spravodlivá.“

Pavol Majerník, tréner Skalice: „Bol to typický zápas, v ktorom o nič nešlo s množstvom šancí na oboch stranách. My sme v prvom polčase pôsobili dosť nervózne, mali sme zlý vstup do zápasu, neviem si vysvetliť dôvod. Prehrávali sme veľa osobných súbojov, takže sme sa v útočnej ani v obrannej fáze nedostávali do hry. Druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší. Zlepšili sme pohyb, dali sme vyrovnávajúci gól a v konečnej fáze nám pomohli aj striedania. Mali sme dostatok šancí už i pred druhým gólom Bystrice, aby sme my dali ten druhý gól. Myslím si, že chalani si za ten záver zápasu druhý gól napokon zaslúžili a remíza je podľa mňa spravodlivá.“

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.