Po mesiaci fungovania systému zdieľaných bicyklov v Senici aktívne využíva bikesharing viac ako 1000 ľudí. Aplikáciu, prostredníctvom ktorej sa dá do systému zaregistrovať, si nainštalovalo vyše 1900 záujemcov. Aspoň jednu jazdu mestským bicyklom z nich absolvovalo 1093 ľudí, informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

foto Senica.sk

Používatelia uprednostňujú elektrobicykle pred klasickými bicyklami. Z celkového počtu 8592 uskutočnených prenájmov tvorili 5907 výpožičiek elektrobicykle, zhodnotila Moravcová.

Záhorácke rádio 2024 01

Používatelia najazdili na mestských bicykloch za mesiac viac ako 15 000 kilometrov. Najfrekventovanejšími výpožičnými stanovišťami sú Ulica Samuela Jurkoviča, Dlhá ulica pri obchodnej akadémii a Námestie oslobodenia.

Bikesharing prevádzkuje mesto Senica prostredníctvom svojej obchodnej spoločnosti Sociálny podnik mesta Senica od 19. apríla tohto roka. Na realizáciu projektu získala radnica nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške viac ako 680 000 eur. Vlani mesto postupne vybudovalo 24 dokovacích staníc určených na parkovanie 145 mestských bicyklov, z nich 85 klasických a 60 elektrobicyklov.


.
Toto je čítané

Vo Vitríne výtvarného umenia v Skalici vystavuje sklárka a keramikárka Lucia Langová

Vo Vitríne výtvarného umenia v Skalici prezentuje svoju tvorbu sklárka a keramikárka…

20 rokov