Stupava sa už po deviatykrát zmenila na centrum cyklistických nadšencov. Stupavský MTB maratón tento rok prilákal vyše 1000 pretekárov a množstvo návštevníkov. Župan Pavol Frešo, ktorý nad podujatím držal záštitu, odštartoval pretekárov na krátkej 42 km trati.

Fotogaléria TU!

Cyklistika ovládala Stupavu celý víkend. Oproti minulému roku sa však dejisko presunulo do areálu parku za kaštieľom. Dôvodom bol počet prihlásených cyklistov, ktorý sa oproti minulému roku navýšil a preto nebolo možné usporiadať cyklomaratón na pôvodnom mieste.

Župan Pavol Frešo je známy aj tým, že sa na bicykli cíti dobre. Preto sa podobných akcií zúčastňuje. “Pre mňa osobne znamená cyklistika veľký relax a keď stretávam na hrádzi korčuliarov či bežcov tak cítim, že mnoho ľudí v rámci Bratislavy takto aktívne športuje a cítim sa s nimi spojený. To je pre mňa dôležité,” povedal Frešo.
Takéto akcie majú podľa bratislavského župana Pavla Freša pre ľudí veľký význam. “Väčšina ľudí v našej župe žije v Bratislave, v centrálnych mestských obvodoch a zväčša v domoch, ktoré majú päť a viac poschodí. Zobrať ich sem do prírody je pre nás veľmi atraktívne a veľmi povzbudzujúce. Pevne verím, že keď sa ľudia takto športovo dokážu vyžiť cez víkendy, tak im to pridá na dobrom pocite, dobrej nálade ale aj na zdraví. Nestojí to veľa peňazí. Župa chce podporovať takúto masovosť v športe,” povedal Frešo.
Bratislavský samosprávny kraj sa v budúcnosti pripravuje na podujatia v rámci župného pohára. Cyklisti sa preto majú na čo tešiť.

Radko Duda


.
Toto je čítané

Nedostatok železničiarov už ovplyvňuje prevádzku vlakov na Záhorí

Železnice sú personálne poddimenzované niekoľko rokov. Nedostatok zamestnancov už začínajú pociťovať aj…

3D filamenty 2023