Vek je alfa a omega. Hovorí sa, že vek je len číslo. No pri deťoch a ich vzdelávaní je to rozhodujúci faktor. S trénovaním základných znalostí a zručností by ste mali ale ešte skôr ako vôbec dieťa nastúpi do škôlky. Vzdelávajte ho všestranne. Zlepšujte jeho jemnú a hrubú motoriku, reč, poznávacie schopnosti, ale nezabudnite ani na budovanie pozornosti. Skúste ísť na to hravou formou. A ako? Hneď vám prezradíme – poďte do Bory Mall!

V dnešnej internetovej dobe má totiž mnoho detí veľmi obmedzenú slovnú zásobu. Predškolák by mal ovládať okolo 2500 – 3000 slov. A vy si ho môžete ľahko odskúšať. Mal by vám vedieť sám porozprávať, čo sa udialo v škole alebo v škôlke, či prerozprávať príbeh rozprávky.

Matematika je jednou z oblastí, ktorá vám príde na pomoc s učením aj sama, nájdete ju všade okolo nás. Dôležitými oblasťami, ktoré treba u detí trénovať, je jemná a hrubá motorika, pohyb, predstavivosť, zisťovanie tvarov, veľkostí a hmotností jednotlivých vecí.

Zábava pre školákov

Snáď najväčším problémom, s ktorým bojujú rodičia, je detská pozornosť. Úroveň jeho pozornosti závisí od jeho veku, a to treba rešpektovať. Deti do jedného roka majú pozornosť takmer nulovú. Do troch rokov sa už vie dieťa sústrediť na jednu činnosť. Od troch rokov sa už s deťmi môžete pomaly zameriavať na konkrétne aktivity, ktoré budú ich pozornosť zlepšovať. Deti v predškolskom veku a prváci už dokážu zvládať aj náročnejšie úlohy a hry plné detailov. V tomto období by ste mali s nimi trénovať pozornosť čo najviac.

Ako vidia zvieratá?

Nedostatočná pozornosť detí sa prejaví už počas prvých rokov v škole. A preto tu máme niečo pre školákov. Otestujte ich zručnosti inak. Zábavnou formou plnou dobrodružstva. V nákupno-zábavnom centre Bory Mall sme si počas celého júna priamo na námestí pripravili interaktívnu výstavu Záhady vedy.

Čakajú vás hádanky, klamy, ale aj rôzne exponáty. Pripravené máme disciplíny ako postreh, rýchlosť reakcie, silák, kriminálka, vyhrab dinosaura, labyrint. Deti sa môžu stať na chvíľu archeológmi, vyskúšať si, ako funguje čierna diera, ako vidia zvieratá. Nebude chýbať hra na automechanika, ale aj vesmír. Spolu zistíme, ako vo filme funguje zelené plátno. Za pozornosť tiež stojí vzduchové delo. A čo s ním? Dozviete sa počas júna v Bory Mall. Tešíme sa na vás!

Viac na borymall.sk


.