Letové ukážky Záhoráckeho aeroklubu Senica, lietadlá Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR, statická a letová ukážka cvičného prúdového lietadla Aero L-29 Delfín či výsadky parašutistov sprevádzali sobotňajšie oslavy Dňa detí na letisku v Senici. Letecký deň detí, dlhoročne najväčšie a najviac navštevované podujatie pre deti na Záhorí, zorganizovalo mesto v spolupráci so Záhoráckym aeroklubom Senica, informoval primátor Senice Martin Džačovský.

Foto: Senica.sk

V rámci sprievodného programu mohli návštevníci sledovať ukážky techniky a vybavenia profesionálnych hasičov, colníkov i mestskej polície, činnosti kynologického klubu z Jablonice, prehliadku pristavených lietadiel, ale aj leteckú akrobaciu. Zároveň mali možnosť absolvovať vyhliadkové lety.

Súčasťou osláv bol hudobno-kultúrny program, o ktorý sa postarali samotné deti a mládež z Centra voľného času Senica a zo Základnej umeleckej školy Senica. Dobrovoľníci zo Združenia saleziánskej mládeže Domka pripravili desať stanovíšť, kde deti plnili zábavné úlohy. Program vyvrcholil farebným denným ohňostrojom na letiskovej dráhe a záverečnou penovou šou.


.