V sobotu (1.6.) sa v Leviciach konali Majstrovstvá Slovenska v jude mladších a starších žiakov a žiačok. Súťaže sa zúčastnilo 341 pretekárov z celého Slovenska. JUDO-club TJ Strojár Malacky a krúžok JUDO pri CVČ Malacky reprezentovali Dominik Matlovič, Lilliana Anderson a Matúš Šimuna.

Pre všetkých troch mladých judistov to bola premiéra na tak významnom turnaji.

Dominik Matlovič súťažil v kategórii mladších žiakov, kde čelil 21 súperom. Svoj prvý zápas vyhral, čo ho udržalo v súťaži, avšak v ďalšom zápase prehral a nepostúpil tak do bojov o medaily.

Matúš Šimuna, ktorý sa zúčastnil v kategórii starších žiakov, podľahol hneď svojmu prvému súperovi. Ako neskúsený judista, ktorý začal s judom až neskôr, čelil oveľa skúsenejším protivníkom. Napriek tomu, jeho odhodlanie a bojovnosť boli zrejmé.

Lilliana Anderson bola jediná, ktorá sa umiestnila na medailovej pozícii. Vo svojej kategórii mladších žiačok sa prebojovala až do finále, kde prehrala až v zápase o zlato. Domov si tak odniesla striebornú medailu a titul 1. Vicemajsterka Slovenska.

Tréneri a vedenie klubu veria, že s ďalším rokom prinesie viac úspechov a že mladí judisti budú pokračovať v raste a zlepšovaní svojich zručností.


.