Zabavte sa pri originálnej rozprávke, získajte čarovné zaklínadlo a pomôžte našim hrdinom zachrániť dračie kráľovstvo! Rodinný festival Dračie dni prináša bohatý program, ktorý nebude iba na pozeranie.

Leto je v dračom kráľovstve časom slávností. Tentokrát vás pozývame na oslavy narodenín nášho dráčika Arnošta! Ten sa už teraz nevie dočkať, na hrade sliedi po darčekoch a všetkých sa vypytuje všetečné otázky. Keďže kráľ Marko sa chystá oznámiť veľké novinky, plánovanie oslavy musia zvládnuť radca Maximilián s princom Markusom. 

No ako to už v rozprávkach býva, perfektne pripravená udalosť sa zmení na šarádu, keď princ z ničoho nič ostane celkom popletený! Je za tým náhoda, či nebodaj ďalšia kliatba bosorky Holeny? Zatiaľ čo sa princezná Ivalka a celá kráľovská rodina starostia o princa, Arnošt je smutný, že sa mu nikto nevenuje. 

A preto potrebujeme pomoc všetkých detí! Aby sa princ rozpamätal, kým skutočne je. Aby sa nám dráčika podarilo rozveseliť. Aby sme si dobrodružstvami pripomenuli, že ani pre povinnosti neradno zabúdať na svojich najbližších.

Neponúkame však zážitky len na pozeranie. Pozývame vás, aby ste sa aj sami stali aktívnou súčasťou príbehu. Počas rozprávky na vás čaká päť kráľovských komnát s hravými úlohami a aktivitami. Ich splnením získate čarovné zaklínadlo, s pomocou ktorého našim hrdinom umožníte rozuzliť príbeh a zachrániť tak kráľovstvo. Kazdé z detí, ktoré prídu na pomoc, oceníme Rádom dračieho kráľovstva!

Príbehom vás prevedú talentovaní herci, ktorých poznáte z divadla aj televíznych obrazoviek. V hlavných úlohách sa môžete tešiť na Marka Igondu, Anikó Vargovú, Mária Zeumera, Ivanu Kološovú a Petra Kissa. A samozrejme, na nášho malého dráčika Arnošta.

A keďže náš dráčik je zvedavý a rád výletuje, počas leta s festivalom navštívime hneď štyri čarovné hrady. Program síce ponúkame všade rovnaký, no každé podujatie takto bude mať svoju unikátnu atmosféru. Vidíme sa 29. a 30. júna na Smolenickom zámku, 20. a 21. júla na Budatínskom hrade, 10. augusta na Bratislavskom hrade a 31. augusta na Ľupčianskom hrade.

Program a Dračie pasy na podujatia nájdete na www.DracieDni.sk. Tešíme sa na vás v dračom kráľovstve!


.