Festival zdravého životného štýlu sa v štvrtom ročníku posúva o krok vpred a návštevníkom prináša novinky, ktoré ponúkajú ešte silnejší zážitok z tohto spočiatku malého podujatia. 

Fest Zdravo, ktorý si našiel svoje miesto v parku pri zdravotnom stredisku, 8. júna prebudí Moravský Svätý Ján rannou jogou už o ôsmej. Nasledovať bude hodina meditácie a zvukoterapie. 

Od 10:00 sa tempo zrýchli, deti si zašportujú s profesionálnym trénerom a dospelí si budú môcť osviežiť svoje vedomosti z prvej pomoci, naučiť sa niečo o nosení bábätiek, či viazaní kvetov. 

V zóne Fest Debaty odborníci rozoberú témy ako joga, otužovanie a dýchanie, vplyv stravy na zdravie, psychológia športovca, či nordic walking.

Chýbať nebudú ani stánky, ktoré prinesú sortiment týkajúci sa zdravého životného štýlu. V ponuke budú včelie výrobky, bylinky, oleje, produkty zo zeleného jačmeňa, ovocné vína a octy, kryštály, minerály a veľa iného.

Celé podujatie bude podfarbené hudbou superstaristky Petry Zubčákovej a vyvrcholí vystúpením skupiny Dreamdancers, ktorá predvedie svoj pouličný cirkus priamo medzi divákmi.

Fest Jedlo ponúkne špeciality miestneho bistra Per Tutti, vegánske špeciality malackého Místečka, a tiež sushi od Bistro Bradrs, ktorého prípravu si budú môcť návštevníci pozrieť priamo na festivale. Po dobrom obede príde na rad bezkofeínová, ale aj klasická kávička od Nekávičky, ku ktorej neodmysliteľne patria chutné koláče od sekulských Pocherajov vo fit verzii.

Na svoje si prídu aj umelecké duše. Pri príchode bude návštevníkov vítať výstava fotografií Záhorákov, ktorí odprezentujú svoje zábery zo sveta. Hosťom Fest Zdravo bude miestny maliar Jozef Chrena, ten predvedie, ako vznikajú jeho obrazy a bude maľovať priamo na mieste. Spoločné umelecké dielo vytvoria návštevníci na veľkorozmernú plachtu sprejmi, na ktorú môže kúskom kresby prispieť každý. Na deti bude čakať aj skákací hrad a maľovanie na tvár. 

Príďte sa dozvedieť niečo nové, stretnúť sa s priateľmi a zaujímavými ľuďmi, a podporiť dobrú myšlienku zdravého životného štýlu.

Viac informácií o festivale a program na www.festzdravo.sk


.