V kúpeľoch Smrdáky privítali posledný májový víkend stovky návštevníkov, ktorých prilákal bohatý kultúrny program, či možnosť poradiť sa s lekárom a vyskúšať liečivú silu tamojších prameňov.

Začiatok kúpeľnej sezóny tentoraz v Smrdákoch spojili s Dňom otvorených dverí, ktorý sa konal počas celého víkendu. „Chceli sme tak dať priestor ľuďom z celého Slovenska, aby sa zoznámili sa s našimi kúpeľmi a prípadne sa poradili ohľadom svojich zdravotných problémov s odborníkmi. Tiež si mohli na odporúčanie našich lekárov vyskúšať niektoré procedúry, najmä minerálny kúpeľ, ktorý patrí k základným procedúram liečby,“ uviedla marketingová reprezentantka kúpeľov Lenka Vančová. Dodala, že záujem o túto ponuku prejavili desiatky návštevníkov i rodiny s deťmi, ktorí si častokrát odrádzanie od návštevy odkladali a v kúpeľoch ešte nikdy neboli. „Veríme, že sa k nám vrátia a budú sa chcieť sami presvedčiť, že naše minerálne pramene im pomôžu v liečbe, či dokážu zmierniť prejavy ich ochorenia.“

Súčasťou Dňa otvorených dverí bola aj prehliadka kúpeľov a kultúrny program pre malých i veľkých. Aj vďaka peknému počasiu sa do Smrdák prišlo zabávať na sobotňajší program, ktorý moderoval Andrej Bičan, stovky návštevníkov. V Smrdákoch sa páčilo aj jednému z hlavných headlinerov Samuelovi Tomečkovi, ktorý tu vystúpil so svojou kapelou Milujem Slovensko Band. V Smrdákoch bol prvýkrát, no koncert si užil a návštevníci kúpeľov si známe slovenské šlágre spievali spolu s ním i speváčkou Katkou Ščevlíkovou. Prezradil nám, že koncertom v Smrdákoch oslávil svoje 38. narodeniny. „Inak, ako na pódiu, si oslavovať ani neviem predstaviť,“ skonštatoval s úsmevom.

O zábavu sa v Smrdákoch postaral aj Elvis Presley Revival, tanečná skupina Sonny a z radostného potlesku sa tešili aj členovia myjavského FS Kopaničiar. K slávnostnému otvoreniu kúpeľnej sezóny už tradične patrí aj posvätenie minerálnych prameňov, o ktoré sa postarali generálny vikár Bratislavskej arcidiecézy Daniel Ižold a miestny farár Zdenko Tkáčik v prítomnosti župana TTSK Jozefa Viskupiča, zástupcov kúpeľov i neďalekých miest a obcí.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.