Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) ponúkajú v druhom kole prijímacích skúšok ešte 464 voľných miest pre študentov prvých ročníkov. Prijímacie skúšky sa uskutočnia 18. júna. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

foto TTSK

“Župné stredné školy ponúkajú viacero študijných a učebných odborov, z ktorých si záujemcovia môžu vybrať ten, ktorý najviac vyhovuje ich záujmom a kariérnym cieľom,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. Poukázal aj na možnosť duálneho vzdelávania.

TTSK ako zriaďovateľ stredných škôl avizuje aj v budúcom školskom roku podporu študentov nedostatočne obsadených a perspektívnych študijných odborov na stredných školách. Ide o odbory chemik operátor, záhradnícka výroba a služby, obrábač kovov, agropodnikanie – farmárstvo, murár, praktická sestra, biotechnológia a farmakológia, mäsiar, krajčír – dámske odevy a mechanik nastavovač. Študenti týchto odborov majú možnosť získať mesačné štipendium vo výške 50 eur, bezplatné cestovanie regionálnymi autobusmi aj ubytovanie v internátoch. Tieto benefity kraj poskytuje aj v systéme duálneho vzdelávania.


.