Trnavská župa v priestoroch Divadla Jána Palárika v Trnave počas slávnostného galavečera odovzdala výročnú Cenu Trnavského samosprávneho kraja viac ako tridsiatim osobnostiam a kolektívom. Najvyššie župné ocenenie si z rúk trnavského župana Jozefa Viskupiča prevzalo 28 jednotlivcov a kolektívov, pričom súčasťou oceňovania bolo aj odovzdanie Ceny predsedu Trnavského samosprávneho kraja, ktorú získalo 13 jednotlivcov a kolektívov.

„Rozhodli sme sa opäť oceniť osobnosti, ktoré svojim prístupom, profesionalitou a zodpovednosťou vo viacerých spoločenských oblastiach života posúvajú náš región dopredu. Sme hrdí na to, že v Trnavskom kraji máme tak úspešných, inšpiratívnych a rešpektovaných ľudí v oblastiach, ktorých mimoriadny prínos k rozvoju kraja je nespochybniteľný. Sú to vedci, pedagógovia, lekári, športovci a ďalší, ktorí sa presadili a uplatnili doma aj vo svete. Tieto osobnosti vytvárajú kvalitné, atraktívne a prívetivejšie prostredie pre všetkých,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič, ktorý laureátom najvyššie župné ocenenie odovzdal.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Cena TTSK sa každoročne udeľuje za mimoriadny prínos k rozvoju kraja. Pokrýva sedem kategórií: školstvo, kultúru, šport, zdravotníctvo, sociálnu starostlivosť, dopravu a občiansku spoločnosť. Je udeľovaná za prínos v rôznych oblastiach vrátane humanitárnej, charitatívnej, vedeckej, pedagogickej, umeleckej, publicistickej, sociálnej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti.

Medzi ocenenými bola aj archeologička a kurátorka Viera Drahošová, atlétka Viktória Forster, bývalý olympionik Libor Charfreitag, kolektív urgentného príjmu Fakultnej nemocnice v Trnave, dekan Materiálovo-technologickej fakulty STU v Trnave Miloš Čambál a občiansky aktivista Pavol Demeš.

Cenu predsedu TTSK si prevzala Zuzana Krištofíková zo zariadenia pre seniorov Harmónia v Hlohovci a Dania Dietler zo Slovenského červeného kríža v Senici.

Zoznam všetkých ocenených je zverejnený na webovej stránke Trnavského samosprávneho kraja.


.
Toto je čítané

VIDEO: Záhorím otriaslo viacero výbuchov, pyrotechnici ničili muníciu

Policajti trnavského pohotovotstného policajného útvaru (PPÚ) v stredu (26.6.) vo vojenskom obvode…

BM Záhada Vedy