Milovníci guláša si prídu v nasledujúcich týždňoch na svoje.  Súťaž vo varení guláša pripravili v Borskom Svätom Jure (13.8.) a vo Veľkých Levároch (27.8.).

Obecný úrad v Borskom Sv. Jure vyzýva všetkých gulášnikov, ktorí chcú využiť svoje kulinárske umenie, aby sa prihlásili na II. ročník súťaže vo varení „GULÁŠA“.
Súťaž sa koná 13. augusta od 11. hodiny – vyhodnotenie súťaže o 14. hodine.
Zúčastniť sa môžu spoloč. organizácie i jednotlivci.
Podmienky súťaže
  • trojčlenné družstvá s vlastným kotlíkom – min. objem 5 litrov
  • vlastné ingrediencie, mäso, pečivo, chlieb…
Guláš si môže každé družstvo predávať za vykalkulovanú cenu.
Prihlásiť sa môžete na OÚ do 5. augusta alebo na tel. č.: 034/7772 121, 0903/727 972.
Obecný úrad zabezpečí: drevo, taniere, bufet s občerstvením.
Víťazné družstvá budú odmenené.
O dobrú náladu sa postará COUNTRY HUDBA – SILVER STRINGS  zo Skalice.


SÚŤAŽ VO VARENÍ GULÁŠU – Veľké Leváre
Hostinec “Na konci” 27.8.2011

Vyhlasovateľ a organizátor : Obec Veľké Leváre
Termín konania: 27. august 2011
Miesto konania: Hostinec “Na konci”
Čas konania: 12:00–18:00 hod.

Súťažné podmienky:

  • Prezentácia zaregistrovaných súťažných skupín: 27.8.2011 o 12:00hod.
  • Štart súťaže: 13:00hod.
  • Ukončenie súťaže: 17:00hod.
  • Vyhodnotenie súťaže: 18:00 hod.
  • Štartovné: 5,-€ za skupinu
  • Počet účastníkov v skupine: maximálne 4 osoby
  • Každá skupina už pri prihlasovaní musí mať svoj názov

Každá skupina obdrží:

  • cibuľu (v celku) – 3 kg
  • nepokálané drevo (súťažiaci si musia drevo narúbať)
  • stôl na prípravu
  • plastové misky a lyžičky
  • chlieb
  • vodu

Skupina si musí priniesť:

  • mäso na guláš (bez obmedzenia množstva a druhu mäsa)
  • kotlík na varenie gulášu, trojnožka, alebo malá kotlina (podmienka je, že sa bude kúriť len drevom)
  • kuchynské náčinie (varecha, nože, doska na krájanie, sekera a pod.)
  • koreniny a ingrediencie podľa vlastnej vôle
  • masť alebo olej
  • slnečník alebo malý prístrešok proti slnku alebo dažďu
  • nádobu na pitnú vodu

Súťaží sa o najlepší guláš!
Pripravovať suroviny na varenie (krájanie mäsa, cibule, kálanie dreva, založenie ohňa a pod.) je povolené až po oficiálnom vyhlásení súťaže. Do tejto doby si môže skupina pripraviť len stanovište !

Odborná porota bude hodnotiť nielen celkový vzhľad, chuť, vôňu a konzistenciu gulášu, ale aj postupy pri varení. V čase ukončenia súťaže odovzdá vedúci každého mužstva misku so súťažnou vzorkou organizátorovi, ktorý ju následne odovzdá porote na posúdenie. V porote budú aj náhodne vybraní návštevníci.

UPOZORNENIE:
Uvarený guláš je možné predávať. Bude stanovená max. cena za porciu, ktorú sa zaväzujú súťažiaci rešpektovať.

O občerstvenie, zábavu a hudobnú produkciu je postarané.
Od všetkých účastníkov bude organizátor vyžadovať súťaženie v zmysle FAIR PLAY.

Zdroj: borskysvatyjur.sk, levare.sk


.

BM Salon EV