Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 42-ročná Ľubomíra P. z okresu Malacky, ktorá šoférovala pod vplyvom alkoholu. Nafúkala vyše 3,3 promile. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

ilustračné foto Polícia SR

“Na základe oznámenia občana, ktorému nebolo ľahostajné, že vodička, ktorá po tom, čo pila alkohol, sadla za volant a odišla vo svojom vozidle, boli policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Gajary v jeden podvečer vyslaní neďaleko rekreačnej oblasti Rudava,” priblížila polícia na sociálnej sieti.

Vozidlo zodpovedajúce popisu zastavili v blízkosti križovatky Malé Leváre – Gajary. “Už z nezrozumiteľnej a nesúvislej komunikácie s vodičkou bolo zrejmé, že požívala alkoholické nápoje. Po stotožnení a poučení bola podrobená dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 3,33 promile. Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu a jej výsledok bol 3,35 promile,” dodali policajti.

Vodička bola obmedzená na osobnej slobode a eskortovaná na policajné oddelenie, kde jej poverený príslušník vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. “Následne bola umiestnená do cely policajného zaistenia, kde čakala na termín súdneho pojednávania, na ktorom sa rozhodlo o jej nezodpovednom konaní,” doplnili.


.