Leto je v plnom prúde a s ním aj čas grilovačiek, osláv a piknikov. Či už oslavujete niečo špeciálne alebo hľadáte chutný drink na večerné posedenie, Sandra z Varíme.blog si pre vás pripravila 5 osviežujúcich letných drinkov, ktoré vám pomôžu zdolať tieto horúce dni.

Nie je nič lepšie ako si počas letných horúčav dopriať pohár osviežujúcej limonády. Preto sme si pre vás pripravili recepty na letné drinky. Na svoje si prídu aj milovníci kávy. Žiadne letné menu sa nezaobíde bez klasickej citronády. Tento recept nikdy nevyjde z módy a preto mu patrí prvé miesto v našom rebríčku.

1. Citrónáda

Všetko čo potrebujete je dokonalý pomer štyroch základných surovín. Z citrónov, cukru a vody si pripravíme sirup a ten potom zalejeme vychladenou vodou. Má dokonale vyváženú chuť, je rýchla, jednoduchá a chutí vynikajúco. Osviežte sa touto ľadovou citronádou a užite si leto!

Kompletný recept na citronádu nájdete na varime.blog

2. Karamelové Frappé

Existuje veľa variácií ľadovej kávy a my vám dnes ukážeme jednoduchý recept na domáce Frappé, ktoré si ľahko pripravíte aj doma. Toto je dokonalý spôsob, ako si dať svoju každodennú šálku kávy aj v horúcich letných dňoch. 

Kompletný recept na karamelové frappé nájdete na varime.blog

3. Zelený ľadový čaj s marhuľami

Osviežujúci drink, ktorý nielenže uhasí smäd, ale je perfektný na akúkoľvek letnú party. Toto je recept, ktorý si budete toto leto robiť znova a znova. Prirodzená chuť čerstvých marhúľ dodáva tomuto čaju dokonalú sviežosť, ktorú perfektne dopĺňa lahodná chuť zeleného čaju. 

Kompletný recept na zelený ľadový čaj s marhuľami nájdete na varime.blog

4. Orange Espresso Tonic

Tento nápoj buď milujete alebo nenávidíte. Horkosť tonicu a bohatá chuť espressa sa výborne hodí do týchto letných dní. Ak si myslíte, že najlepší priateľ tonicu je gin, vyskúšajte ho s espressom a dajte nám vedieť, čo vám chutí viac. 

Kompletný recept na Orange Espresso Tonic nájdete na varime.blog

5. Malinová limonáda

Čo je lepšie ako si vychutnať limonádu vyrobenú z čerstvého ovocia priamo z vašej záhrady? Táto limonáda má žiarivú malinovú farbu a nadupanú ovocnú chuť. Je pripravená z malín, medu, vody a citrónovej šťavy. Porazte letné horúčavy s malinovou limonádou!

Kompletný recept na malinovú limonádu nájdete na varime.blog

Sandra Hricová z Varíme.blog

Sandra je foodbloggerka, tvorkyňa receptov, videoreceptov a fotografka jedla. Varenie je jej vášňou už od malička, a preto sa rozhodla vytvoriť blog o varení, kde pravidelne zdieľa sezónne recepty, ktoré sú jednoduché, rýchle a pre každého. Pochádza zo Záhoria a vyštudovala hotelovú akadémiu. Miluje život, rodinu, varenie a fotografovanie.

Ďalšie recepty od Sandry nájdete na jej blogu www.varime.blog alebo na Instagrame @varime.blog.


.