Hasiči zasahovali v piatok (16. 8.) večer v obci Chropov (okres Skalica) pri požiari prístrešku tamojšej píly. Nikto sa nezranil, spôsobená škoda bola odhadnutá na 5000 eur. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

ilustračné foto

“Likvidačné práce boli v čase príjazdu príslušníkov začaté dobrovoľnými hasičskými zbormi obcí Chropov, Koválovec a Radošovce,” priblížila s tým, že po vykonanom prieskume bolo zistené, že požiar zachvátil drevený prístrešok s plechovou strechou. “Pod ním bolo uskladnené drevo spolu s pracovným strojom určeným na jeho spracovanie. Prístrešok bol dispozične spojený s budovou, v ktorej sa nachádzali i ďalšie pracovné stroje a technológie na spracovanie dreva,” dodala Košťálová.

Hasenie požiaru prebiehalo za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie. Po ukončení zásahu hasiči prekontrolovali miesto požiaru termovíznou kamerou. “Nedbalosťou a neopatrnosťou dospelých bola majiteľovi spôsobená škoda predbežne odhadnutá na sumu 5000 eur. Včasným zásahom sa podarilo uchrániť majetok vo výške 500 000 eur,” doplnila hovorkyňa. Na mieste udalosti zasahovalo päť príslušníkov s dvomi kusmi hasičskej techniky.


.