V 4. kole futbalovej Niké ligy zaknihovala Podbrezová prvú výhru aj prvé góly v sezóne, keď doma rozdrvila Skalicu 7:1. Hostia zo Záhoria stále čakajú na prvé víťazstvo v sezóne.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 4. kolo

FK Železiarne Podbrezová– MFK Skalica 7:1 (3:0)

Góly: 27. Galčík, 45. Yirajang, 45.+8 Galčík, 52. Sanusi, 72. Smékal, 90.+3 Juritka, 90.+5 Juritka – 62. Vlasko (z 11m)
Rozhodovali: Dzivjak, Hancko, Pozor
ŽK: Chyla, Mielke, Štefánik, Juritka – Mášik, Ranko
867 divákov

Podbrezová: A. Danko – Koštrna, Oravec, Mielke – Sanusi, Štefánik (77. Slávik), Chyla, Grešák (77. Demi) –Galčík (82. Ďatko), Talakov (61. Juritka), Yirajang (61. Smékal)

Skalica: Junas – Morong, Ranko, Hradecký, Černek – M. Nagy (85. M. Hollý) – Alves (46. Vlasko), Kopas (46. Matejov), Mášik, Yao (71. Leginus) – Fábry (46. Jibril)

Tréner Skalice Pavol Majerník nemal k dispozícii zraneného Emmanuela Sheuna, ku ktorému sa pridal v poslednom týždni aj Adam Krčík a pre chorobu chýbal Adam Gaži.

V 10. minúte poslal po krídelnej akcii z pravej strany prudkú loptu pred bránu Adam Morong, tú domáca obrana odvrátila na úroveň šestnástky, kde zakončoval Martin Černek, no loptu netrafil ideálne a skončila mimo bránu. V 16. minúte domáci strelili gól Talakovom, ktorý ale po preskúmaní systémom VAR neplatil pre postavenie mimo hru.

V 20. minúte sa domáci dostali opäť do šance, keď v súboji s Čerenkom získal loptu Sanusi, ktorý spätnou prihrávkou našiel Talakovova, ale ten v čistej šanci prestrelil skalickú bránu. O minútu neskôr preváhal dobrý moment na prihrávku pred bránu Adam Morong a jeho strela skončila iba na bočnej sieti domácej brány.

V 25. minúte mali domáci dve šance, prvú zneškodnil Grešákov pokus dobrým zákrokom Martin Junas, v tej druhej po centrovanej lopte na zadnú žrď Sanusi netrafil bránu. V 27. minúte po zlej rozohrávke Skaličanov potiahol akciu Yirajang, ktorý prihral Galčíkovi, a ten z vnútra šestnástky obstrelil Junasa a otvoril skóre zápasu na 1:0. V 33. minúte Yirajang z dobrej pozície prestrelil bránu, následne sa do otvorenej obrany dostal Sanusi, ale jeho krížna strela skončila mimo ľavej žrde. V 36. minúte predviedol famózny zákrok Martin Junas, ktorý vychytal v čistej šanci Yirajanga.

V 41. minúte po obrovskej chybe Skaličanov opäť podržal Junas, keď vyrazil Yirajangovu obaľovačku na roh. V záverečných minútach prvého polčasu prišli dva góly domácich. Najskôr po rohovom kope hlavičkoval úplne osamotený Oravec, lopta sa dostala k Yirajangovi a ten sám pred Junasom zvýšil na 2:0. V nadstavenom čase Yirajang potiahol loptu po ľavej strane, poslal prudký center do päťky, ktorý hostia odvrátili len na nohu Galčíka a ten nemal problém zavŕšiť polčasové skóre na 3:0.

Na nepriaznivý výsledok v prvom polčase zareagoval tréner Pavol Majerník tromi zmenami v zostave, kedy do druhého polčasu miesto Alvesa, Kopasa a Fábryho naskočili Vlasko, Matejov a Jibril. V úvode druhého polčasu ale domáci zvýšili na 4:0, keď Sanusi dostal prihrávku za obranu a v nájazde obišiel aj Junasa a zakončil do prázdnej brány. V 63. minúte po faule na Jána Vlaska odpísal hlavný arbiter stretnutia pokutový kop, ktorý premenil sám Ján Vlasko a znížil na 4:1. V 68. minúte strieľal po prihrávke Yaa z prvej po zemi Vlasko, no domáci brankár si s jeho strelou poradil.

V 70. minúte poslal jemný center do šestnástky Róbert Matejov, a následnú Černekovu hlavičku vyrazil domáci brankár na roh. O tri minúty neskôr domáci zvýšili vedenie, Sanusi dostal opäť dlhú loptu za obranu, tentokrát však našiel prihrávkou v päťke Smékala, ktorý svoju šancu využil a zvýšil vedenie Podbrezovej na 5:1. V 85. minúte vytlačil hlavičku Ďatka nad brvno Martin Junas. Následne na to prišla strela Jibrila z hranice šestnástky po prihrávke od Vlaska, ale domáci brankár ju chytil. V nadstavenom čase hostia nechali príliš veľa priestoru Juritkovi v šestnástke, ktorý ľavačkou obstrelil Junasa na 6:1. Následne sa po chybnej rozohrávke hostí presadil opäť Juritka a uzavrel skóre na konečných 7:1.

 Hlasy po zápase

Vladimír Cifranič, tréner Podbrezovej: “Som rád, že sme sa rehabilitovali výkonom aj výsledkom za posledný zápas v Košiciach, ktorý nám nevyšiel. Som rád za chalanov, že duel zvládli. Veľká vďaka patrí asistentovi Markulíkovi, bude vedieť prečo. Od začiatku zápasu nám vyšiel plán. Chceli sme dobrú defenzívu súpera roztrhať nábehmi a loptami za obranu. To robilo Skalici problémy. Boli sme efektívni, ešte ďalšie šance sme nevyužili. Hráči sa sami presvedčili, že sa oplatí drieť a veriť tomu, čo sa v klube robí a aká je tu nastavená filozofia. Hlavne za nich som rád. Máme útočné mužstvo, dnes sa to s gólmi zlomilo a roztrhlo, dúfam, že sme sa nevystrieľali do ďalších kôl.”

Pavol Majerník, tréner Skalice: “Z našej strany nie je veľmi čo hodnotiť. Fungovali sme možno nejakých desať minút, keď sme chceli byť aktívni, keďže sme vedeli ako je súper nebezpečný pred pokutovým územím. Obrovské problémy nám však robili nakopávané lopty za obranu. Veľká škoda najmä konca prvého polčasu, kedy sme prakticky v nadstavenom čase dostali dva góly. Boli rozhodujúce a pomohli domácim. Nám uškodili. My sme sa snažili striedaniami cez polčas zápas oživiť, ale prišla ďalšia lopta za obranu, dostali sme štvrtý gól a ten bol zlomový. Nebol tam nik z chalanov, ktorí by to zdvihli. Podbrezová si výhru zaslúžila, i keď je pre nás krutá. Výkon bol však z našej strany počas celého zápasu zlý. Musíme si k tomu sadnúť a vzájomnou komunikáciou dospieť k tomu, kde sa stala chyba. Takýto výkon sa už nemôže opakovať.”

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.