Kristína Mišovičová, autorka zo Sekúl, vydala už päť kníh bez podpory veľkého vydavateľstva. Medzi nimi je aj jej prvá detská kniha Decká z mesta sa (ne)vedia biť, ktorá sa teraz pre veľký úspech dočkala druhého vydania.

Kristína Mišovičová autorka knihy Decká z mesa sa (ne)vedia biť
Kristína Mišovičová autorka knihy Decká z mesa sa (ne)vedia biť

Decká z mesta sa (ne)vedia biť sleduje príbeh dvoch chlapcov, ktorí sa musia vyrovnávať s rôznymi každodennými problémami a situáciami. Príbeh zaujal mladých čitateľov natoľko, že sa prvé vydanie knihy vypredalo.

„Decká z mesta sa (ne)vedia biť bola moja prvá detská knižka. To, že sa nám podarilo vypredať celý náklad, bola pre mňa obrovská česť a radosť zároveň, a ešte viac sa teším z toho, že po čase prichádzame s jej druhým vydaním. Takto sa ku knižke budú môcť dostať aj tie detičky, ktorým sa už neušla,” hovorí autorka Kristína Mišovičová.

Autorka už pripravuje pokračovanie príbehu, v ktorom hlavní hrdinovia prechádzajú na druhý stupeň základnej školy. Nový diel ich zavedie aj na morkársky zraz, organizovaný Samovým strýkom Stenlym.

Okrem tejto knihy Kristína Mišovičová vydala bez podpory veľkých vydavateľstiev ďalšie tituly ako Malvínkine Vianoce, Nathaniel posledný potomok druidov, Sedmokráska a Tulaj zo zberného dvora.

 


.