Trnavský samosprávny kraj (TTSK) plánuje uzavrieť memorandum o vzájomnej spolupráci s Olomouckým krajom (OLK). Desaťčlenná delegácia z Českej republiky navštívila minulý týždeň Trnavu. Cieľom návštevy bola výmena skúseností v oblasti kultúry, inovácií a sociálnej starostlivosti. TASR o tom informovali z TTSK.

foto TTSK

Predseda TTSK Jozef Viskupič privítal delegáciu na oficiálnom rokovaní v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika v Trnave. “Som rád, že ďalšiu cezhraničnú spoluprácu nadväzujeme práve s Olomouckým krajom, ktorý sme v rámci výmeny skúseností navštívili už v apríli. V blízkej budúcnosti spoluprácu formálne potvrdíme aj podpisom memoranda o spolupráci,” zhrnul Viskupič.

Podľa predsedu OLK Josefa Suchánka má spolupráca s TTSK širokospektrálny prínos pre obe strany. “Ťažiť z toho budú predovšetkým obyvatelia oboch krajov, ktorým vďaka získaným poznatkom môžeme skvalitniť život,” dodal.

TTSK dlhodobo spolupracuje s viacerými regiónmi v rámci Európy. S Juhomoravským krajom spoluprácu povýšili spoločným založením Európskeho zoskupenia územnej spolupráce (EZÚS) Veľká Morava. Partnermi kraja sú tiež Dolné Rakúsko, Kréta, Chorvátsko či s taiwanský región Yilan.


.