Aktualizácia: Evakuácia nie je v tejto chvíli potrebná. 

Malina pred vyliatim, zdroj: Katarína Partylive Predajnianská

„Najnovšie informácie o stave vodných nádrží okolo mesta sú optmistické: mierne klesla hladina vodnej nádrže Kuchyňa aj hladiny rybníkov Trojky a Štvorky,” uviedlo to mesto na sociálnej sieti.

Uzavretý je momentálne aj most ponad Malinu na Štúrovej ulici. Mesto upozorňuje, že cez most obyvatelia neprejdú. Dôvodom je protipovodňová ochrana.


Podľa posledných informácií nie je evakuácia obyvateľov pozdĺž toku Maliny potrebná. Hladina v Treťom a Štvrtom rybníku mierne klesla a predpoveď počasia je na najbližšie hodiny priaznivá,” uviedlo to mesto na sociálnej sieti.

V prípade, že by sa situácia v ranných hodinách zmenila, budú podľa primátora mesta Juraja Říhu obyvateľov dotknutého územia informovať mobilnými sirénami.

Podľa našich informácií je však naďalej situácia veľmi vážna.


„Mestský krízový štáb rozhodol z preventívnych dôvodov, aby sa obyvatelia, ktorí bývajú pozdĺž toku Maliny, pripravili na eventuálnu evakuáciu,“ uvádza mesto Malacky na sociálnej sieti.

Podľa informácií mesta sú pripravené priestory v športovej hale Malina, v budove kina a v telocvični na ZŠ Záhorácka. Mesto zatiaľ nevie rozsah evakuácie a konkrétne ulice, ktorých by sa to v prípade núdze mohlo týkať. Toto rozhodnutie padne až po definitívnej správe, či sa bude evakuovať.

Malacky ubezpečujú, že obyvatelia budú  v prípade evakuácie informovaní v dostatočnom predstihu prostredníctvom mestskej polície, sirén a mestských médií.

Zabezpečovanie rybníkov, zdroj: mesto Malacky

Podľa aktuálnych správ je situácia na Rakárenských rybníkoch nateraz stabilizovaná a záleží na ďalších prípadných zrážkach. „Primátor Juraj Říha bol v sprievode generálneho riaditeľa Vojenských lesov a majetkov priamo na mieste Tretieho a Štvrtého rybníka,“ informuje mesto.

Dôležitý je pre Malacky stav na Treťom rybníku, do ktorého vteká voda z obce Kuchyňa a následne do Malaciek. „Na Štvrtom rybníku v týchto chvíľach vojaci spevňujú hrádzu,“ uvádzajú na sociálnej sieti.


.