Po reprezentačnej prestávke sa v 7. kole Niké ligy mužstvo Skalice predstavilo už pod vedením nového trénera Davida Oulehlu na pôde Žiliny, kde prehralo tesným rozdielom 2:3.

foto mfkskalica.sk

 7. kolo Niké ligy

MŠK Žilina – MFK Skalica 3:2 (1:1)

Góly: 54. a 66. Kaprálik, 45.+5 Alijagič – 44. Podhorin (z 11 m), 72. Matějov
Rozhodovali: Micheľ – Štrbo, Straka
ŽK: Hubočan, Gidi – Mášik, Černek
ČK: 78. Krčík (Skalica)
1399 divákov

MŠK Žilina: Belko – Minárik, Hubočan, Ndjeungoue – Hranica (86. Kopásek), Gidi, Káčer (90.+2 M. Sauer), Bari (86. Badjie) – Kaprálik, Alijagič (67. Bile), Ďuriš (67. Iľko)

MFK Skalica: Junas – A. Krčík, Hradecký, Podhorín, Černek – Mášik (80. Hollý), M. Nagy (45. A. Kopas) – Gaži, (54. Leginus), Alves (54. Jibril), Matějov (80. Yao) – Fábry

K zásadným zmenám v základnej zostave zo strany nového kouča neprišlo. Tréner nemal k dispozícii zraneného Adama Moronga, ktorého na krídle vystriedal Adam Gaži. Naopak, po krátkom zranení bol k dispozícii opäť Róbert Matejov.

V 5. minúte zápasu Žilinčania podnikli rýchlu kombinačnú akciu, v ktorej závere dával Hranica spätnú prihrávku na Kaprálika, no z prvej netrafil bránu.

V 15. minúte poslal center do šestnástky Róbert Matejov, kde našiel loptu Fábry, ale hlavou tesne minul domácu bránu. V 31. minúte domáci Bari vysunul do šestnástky Kaprálika, ktorý si loptu dobre prebral, ale nestihol už zakončiť a následne Alijagič nedokázal prestreliť prehustený priestor pred skalickou bránou.

V 39. minúte v domácej šestnástke síce vyhral Hubočan hlavičkový súboj, no pritom lakťom trafil Martina Nagyho do tváre. Nagy musel byť s krvavým zranením vystriedaný a po preskúmaní situácie systémom VAR, nariadil hlavný arbiter pokutový kop. K lopte sa postavil kapitán Oliver Podhorin a otvoril skóre zápasu na 0:1.

V prvej nadstavenej minúte prvého polčasu mohol vyrovnať Ďuriš, no volejom z hranice šestnástky prestrelil bránu. Následne sa domácim ale podarilo vyrovnať, keď sa presadili z ľavej strany, kde Ďuriš poslal spätnú prihrávku na Alijagiča a ten nezaváhal – 1:1.

Krátko po výmene strán sa dostali do vedenia domáci, ktorým sa vydarila akcia po pravej strane. Alijagič posunul loptu na Ďuriša, ktorý našiel v šestnástke voľného Kaprálika, a ten skóroval do protipohybu Martina Junasa – 2:1.

V 56. minúte strieľal domáci Hranica, ale Junas bol pripravený a jeho pokus zneškodnil. Sľubná šanca Skalice prišla v 60. minúte, kedy sa Lukas Leginus presadil cez domáceho obrancu a poslal center na Jibrila, ktorého hlavička od zeme mierila nad brvno žilinskej brány. V 67. minúte po obliehaní šestnástky hostí poslal do päťky kolmú prihrávku Minárik na Kaprálika, ktorý nemal problém z bezprostrednej blízkosti zvýšiť na 3:1.

V 71. minúte sa podarilo Skaličanom znížiť. Jibril našiel v šestnástke Fábryho, ktorý sa snažil z voleja zakončiť, trafil Káčera, od ktorého sa lopta odrazila k Matejovovi a ten poslal loptu k vzdialenejšej žrdi – 2:1.

V 78. minúte zahrávali domáci priamy kop po tvrdom zákroku Adama Krčíka na domáceho Bileho. Po dodatočnom preskúmaní tohto zákroku systémom VAR hlavný arbiter ukázal skalickému obrancovi červenú kartu. V 73. minúte prišla prudká strela domáceho Minárika, ale skončila mimo pravej žrde skalickej brány. V nadstavenom čase pri rohovom kope išiel do šestnástky aj gólman Martin Junas, Žilinčania ale získali loptu a postupovali na opustenú bránu, no dostali sa do postavenia mimo hry.

Hlasy po zápase

Michal Ščasný, tréner MŠK Žilina: “Videli sme zápas dvoch rozdielnych polčasov, ten prvý nám absolútne nevyšiel, chýbali nám nábehové veci za obranu a málo sme využívali kraje ihriska. V druhom polčase sa to zlepšilo, budem stručný a poviem, že sme zaslúžene vyhrali. Boli sme lepší, išli sme za gólmi a bodmi. Chalanom to pomôže aj v sebavedomí, tesná výhra je niekedy lepšia ako vysoká výhra. Mrzí ma, že sme doma dostali dva góly a rovnako ma mrzí, že dnes na zápas prišlo menej fanúšikov.”

David Oulehla, tréner MFK Skalica: “Samozrejme, nie sme spokojní, aj keď sme vedeli, že Žilina má kvalitný tím, ktorý má na Slovensku zvuk. Žilina má kvalitu, techniku, hrá systém, ktorý je nepríjemný. Myslím si však, že sme sa na súpera pripravili dobre, v prvom polčase sme hrali z veľmi dobrého bloku a Žilina mala problémy. Z penalty sme dali gól a bola chyba, že sme polčas nedokázali dohrať za takého stavu. V druhom polčase sme boli málo nebezpeční, čakal som od mojich hráčov väčšiu aktivitu do prechodu, stratili sme veľa lôpt. Dostali sme gól na 2:1, Jibril nevyrovnal, prišiel tretí gól, dokázali sme ešte znížiť stav, ale vylúčenie nám ublížilo. Hráčom nemôžem vyčítať, že by nebojovali, ale odchádzame bez bodu a teda nespokojní.”

zdroj: mfkskalica.sk


.