V sobotu (21.9.) JUDO-club TJ Strojár Malacky v spolupráci s mestom Malacky a Centrom voľného času Malacky organizoval v športovej hale Malina už XVII. ročník VC Malaciek a VXIII. Mamoriál Jakuba Habudu v judo žiakov a žiačok.

foto Zuzana Pupličová

Po letných prázdninách je to prvá súťaž, na ktorej sa deti postavili na súťažné tatami. Spolu sa ich v Malackách zišlo 260 z 29 klubov zo Slovenska a Českej Republiky. Za domáci JUDO-club TJ Strojár Malacky a krúžok JUDO pri CVČ Malacky sa na tatami postavilo 24 pretekárov.

Súťaž otvorili zástupca primátora mesta Malacky Milan Ondrovič a zástupkyňa za CVČ Malacky Eva Hašková.

Pretekárom JUDO-clubu TJ Strojár Malacky sa darilo. “Niektorí mali viac šťastia, niektorým sa ušlo viac súperov a do bojov o medaile sa museli veru prebojovať. Na niektorých bolo vidno, že sme mali letnú prestávku, niektorí veľmi milo prekvapili a bojovali ešte s väčším odhodlaním ako pred letom. Verím, že každým ďalším tréningom sa deti budú zlepšovať a ďalšie súťaže pôjdu viac podľa ich predstáv,” hovorí o výkonoch svojich zverencov trénerka Soňa Zajacová.

Umiestnenie pretekárov JUDO-club TJ Strojár Malacky

  • 1. miesto: Teodor Valach
  • 2. miesto: Oliver Zajac, Nela Havlíková Filip Kovár, Olívia Pellerová, Ida Pullmanová
  • 3. miesto: Viktor Pír, Nina Havlíková, Stanislav Matlovič, Leo Teodor Brichta, Martin Bláha, Dominik Matlovič, Lilliana Anderson, Lea Hroncová
  • Bez medailového umiestnenia: Damián Zajac, Tomáš Chrenko, Matúš Šimuna, Matúš Ben Horváth, Oliver Valla, Oliver Zádrapa, Adam Kovár, Lara Samková, Damián Brichta, Ema Havlíková

.