Pekné počasie, štvrtkový termín behu (19.9.), radosť pri pohybe po upršanom počasí, a samozrejme, najmä záujem o beh prilákali nevídaný počet bežcov. Na štart Večerného behu zdravia – Behu vďaky SNP v Malackách sa postavilo rekordných 378 pretekárov. To je najviac za posledných 10 rokov.

foto malacky.sk

Po registrácii pretekárov na školskom dvore ZŠ Dr. J. Dérera nasledovalo slávnostné otvorenie pretekov pri Pamätníku SNP, kde sa po štátnej hymne a položení kvetov k pamätníku prítomným prihovoril viceprimátor Malaciek Milan Ondrovič. Po technických usmerneniach pretekárov odštartoval 41. ročník malackého Večerného behu zdravia. Trať tohto behu meria len dva kilometre, a tak by sme mohli povedať, že ide len o rekreačný beh. Atléti z Malaciek si ho však väčšinou nenechajú ujsť a môžeme ich vidieť na popredných priečkach v cieli. Medzi bežcami každoročne vidíme aj množstvo rodičov s deťmi, ktorým nejde o dosiahnutý čas, ale o spoločné chvíle, radosť zo športu a rodičom aj o vedenie svojich detí ku športu. Fandíme všetkým bez rozdielu a ďakujeme, že sa zapájate do behov organizovaných mestom.

Odkedy vedie cyklotrasa popri ZŠ Dr. J Dérera, štart pretekov je na Ulici Ľ. Zúbka, pretekári bežia potom po Partizánskej ulici cez slimáka do Zámockého parku kadiaľ je vyznačená ďalšia trasa. Cieľ je na futbalovom štadióne. Najviac účastníkov medzi bežcami bolo z radov žiakov základných škôl v Malackách, ale nechýbali ani účastníci z Bratislavy, či z desiatich obcí a miest nášho okresu. Potešila i zvýšená účasť dospelých mužov a žien.

V cieli na futbalovom štadióne v Zámockom parku pretekárov čakali rozhodcovia z AC Malacky pod vedením hlavného rozhodcu Petra Filipa, a tiež množstvo fanúšikov – rodičov, starých rodičov, kamarátov a známych. Všetci účastníci si odnášali domov na pamiatku štartovné čísla a účastnícky list. CVČ nezabudlo na malé občerstvenie pre pretekárov. Najlepší traja získali diplomy a medaily vo svojej vekovej kategórii. Organizátori odmenili i najmladšieho a najstaršieho účastníka pretekov. Ceny najlepším odovzdávali členovia komisie pre mládež a šport MsZ a zástupcovia organizátorov podujatia.

Výsledky behu nájdete na webovej stránke mesta.

Najbližšie bežecké podujatia v Malackách:

  • 12. október 2024 Malacká desiatka a Malacký kilometer
  • máj 2025 Beh oslobodenia

zdroj: malacky.sk, -red-/A. Pašteka


.