Futbalisti Skalice vyhrali v sobotnom zápase 10. kola Niké ligy nad Komárnom jednoznačne 3:0. Nadviazali tak na nedeľné víťazstvo 2:1 na pôde Ružomberka a v tabuľke figurujú s deviatimi bodmi na deviatom mieste, na ktoré sa posunuli z poslednej priečky.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 10. kolo

MFK Skalica – KFC Komárno 3:0 (1:0)

Góly: 41. Matejov, 56. Nagy, 64. Morong
Rozhodovali: Kráľovič – Čajka, Bobko
ŽK: Sliacky (Komárno)
857 divákov

Skalica: Junas – Krčík, Podhorin, Kopas, Černek – Mášik, Nagy (69. Gaži) – Matejov (69. Hollý), Alves (74. Vlasko), Morong – Leginus (74. Fábry)

KFC Komárno: Trefil – Šmehyl, Pillár, Rudzan, Sluka – Ožvolda, Németh (61. Sylvestr) – Sliacky (46. Bayemi), Žák, Tamás (71. Ganbayar) – Voleský (61. Špyrka)

Domácemu trénerovi Davidovi Oulehlovi chýbali v zápase hráči Matej Hradecký, Taofiq Jibril a dlhodobo zranený Kaua Moura.

Prvý vzruch prišiel v 6 minúte, keď si naviedol loptu z pravej strany do šestnástky Sliacky, ktorý ju zasekol na ľavačku, ale jeho strela mierila do rúk pripraveného Martina Junasa. O dve minúty neskôr dali domáci gól po hlavičke Leginusa, ktorý napokon po dlhom preskúmavaní systémom VAR neplatil pre postavenie mimo hru. V 16. minúte domácim vyšla rýchla akcia po pravej strane. Leginus sklepával na polovici ihriska Adamovi Morongovi, ktorý loptu vyviezol a posunul ju opäť Leginusovi. Jeho strela letela ponad bránu.

V 22. minúte vybojoval loptu Leginus, kolmicou našiel do šestnástky nabiehajúceho Daviho, ktorý sa snažil ešte obísť brankára hostí, ale ten v poslednej chvíli vyrazil loptu na roh. V 39. minúte zápasu prišla veľká šanca Skaličanov, keď si po rohu hostí vybojoval na svojej polovici loptu Davi, postupoval osamotený na Trefila, no v poslednom momente príliš predkopol loptu, s čím si hosťujúci gólman poradil. V 41. minúte sa domáci ujali vedenia. Po závare v šestnástke hostí nacentroval loptu na zadnú žrď Kopas a Matejov volejom prestrelil Trefila a otvoril tak skóre zápasu na 1:0. V nadstavenom čase dobre hlavičkoval Kopas po rohovom kope Matejova, ale gólovo sa nepresadil.

Po výmene strán sa po rohovom kope domácich dostal k odrazenej lopte na úrovni šestnástky Davi, jeho nepríjemnú strelu hostia stečovali na roh. Hneď na to domáci kopali opäť roh. Tentokrát sa k odrazenej lopte dostal Martin Nagy a z úrovne šestnástky strelou z voleja k pravej žrdi zvýšil vedenie na 2:0. Následný Bayemiho zákrok na Daviho vyzeral ako penaltový, ale pokutový kop sa nekopal. V 64. minúte poslal Oliver Podhorin dlhú loptu do šestnástky na Moronga, ten sa dokázal presadiť medzi dvomi obrancami a strelou od brvna zvýšil na 3:0.

V 69. minúte si našiel center hostí na zadnej žrdi Bayemi, ale jeho hlavička preletela cez celú bránu a skončila vedľa žrde. Krátko na to sa hostia presadili z ľavej strany, ale po spätnej prihrávke zakončenie Bayemiho dokázal zablokovať Černek a Junas loptu bez problémov pokryl. V 74. minúte Davi vysunul na pravej strane Moronga, ktorý poslal centrovanú loptu do päťky, kde Leginus v sklze nedokázal dopraviť loptu do siete. Následne prišli dva pokusy hostí, ktoré Junas bez výraznejších problémov pokryl. V 85. minúte po faule domácich na Bayemiho odpískal hlavný arbiter penaltu, no Šmehyl túto šancu nepremenil a loptu poslal len do žrde.

Krátko pred koncom zápasu vysunul Hollý do čistej šance Adama Moronga, ale ten neskóroval. V nadstavenom čase Skalici po druhý raz nebol uznaný gól pre postavenie mimo hru. V úplnom závere stretnutia predviedol dobrý zákrok Junas po strele Špyrka.

Hlasy trénerov

Davidovi Oulehla, tréner Skalice. “Z mužstva som cítil v úvode nervozitu, výkon nebol ešte taký, aký by som očakával. Terén bol ťažký. Dvakrát sme si pomohli štandardnou situáciou, dlhým autom a rohovým kopom. Po druhom góle náš výkon gradoval a mali sme veľa možností na to, aby bolo víťazstvo výraznejšie. Liga je vyrovnaná, nebolo to jednoduché stretnutie. Výrazné víťazstvo nám dodá pokoj do práce.”

Mikuláš Radványi, tréner Komárna: “Výhru beriem na seba, asi som sa netrafil do zostavy. Bez bojovnosti a pohybu môžeme ťažko niečo chcieť. Zápas si musíme rozanalyzovať, no celá naša defenzíva nevyzerala dobre. Domáci boli spočiatku nervózni, no aj za stavu 0:0 sme boli smerom dopredu bezzubí, akoby nekoncentrovaní.”


.