Ministerstvo dopravy (MD) SR má pokračovať vo zvyšovaní dopravnej obslužnosti okresov Malacky a Pezinok. V stredu (9.10.) tým vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Modre poverila ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

ilustračné foto

Úlohou rezortu je dokončiť prípravu a získať stavebné povolenia k diaľničným križovatkám D2 – Rohožník a D2 – Studienka. Zabezpečiť tiež má veľkoplošnú opravu cesty I/2 Malacky prieťah či spustenie verejného obstarávania na rekonštrukciu mosta cez potok Hlavina.

Rezort dopravy v spolupráci s mestom Malacky má tiež pripraviť návrh opatrení na zvýšenie priepustnosti križovatky a zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky na križovatke cesty I/2 – Pribinova ulica v Malackách, a to na základe výsledkov dopravno-kapacitného posúdenia.

Rekonštrukciu mosta cez potok Hlavina pripravuje Slovenská správa ciest (SSC). Verené obstarávanie by malo byť vyhlásené v najbližšom čase. Samotná rekonštrukcia je podľa vládneho materiálu, ktorý kabinet schválil s pripomienkami, naplánovaná v rokoch 2027 až 2028.

Na príprave vybudovania nových križovatiek D2 – Rohožník a D2 – Studienka pracuje Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Úlohou rezortu dopravy je zabezpečiť dokončenie projektovej prípravy križovatiek a získanie stavebného povolenia.

Vybudovanie križovatky Rohožník je naplánované na roky 2028 – 2030 a križovatky Studienka na roky 2031 – 2033. Predpokladané termíny sú súčasťou materiálu, ktorý v stredu na výjazdovom rokovaní schválila vláda s pripomienkami.


.