Zápas bohatý na žlté karty, ale aj na pokutové kopy. Veď všetky tri góly padli z bieleho bodu. Viac ich zahrávali hostia a preto vyhrali. Nafta Gbely tak stratila na svojom trávniku už 10 bodov a klesla na predposledné miesto, iba dva body od poslednej Nitry.

Ilustračné foto zdroj freepik.com

Nafta Gbely – FC Pata 1:2 (1:1)
Góly: 22. R. Ciprys (11) – 35., 51. R. Peseky (oba z 11), rozh. Hulínek. ŽK 3:5 (Neoveský, Milota, Kosorin).
Gbely: Riška – Žáček, Chlupík, Neoveský, Caltík, Milota, Bíly, Kosorin, Ciprys, Kleiber, Šebesta,
tréner: Adam Ambra

Proti štvrtému mužstvu tabuľky sa domáci ujali vedenia v 22. min., kedy po zákroku hosťujúceho brankára Rutiča na Žáčka bol nariadený prvý pokutový kop v stretnutí. Jeho úspešným exekútorom bol Rado Ciprys – 1:0. Rovnako sa z penalty nemýlil v 35. min. ani hosťujúci Roland Peseky, ktorý po Milotovom faule (videl ŽK) na ukrajinského legionára v drese hostí Vadima Ferenčíka vyrovnal na polčasových 1:1. Chvíľu po prestávke zahrala domáca obrana v šestnástke rukou a Peseky dostal druhú šancu z bieleho bodu. Ani tentoraz sa nemýlil a opäť prekonal Rišku v domácej bráne – 1:2. Ďalšia penalta v zápase sa už nekopala a tak sa skóre do konca zápasu nezmenilo.

 

Ďalšie výsledky 10. kola:
Piešťany – Prievidza 0:2, Gabčíkovo – Dubnica 0:0, Šoporňa – FC Nitra 3:0, Trebatice – Boleráz 0:4, Levice – Led. Rovne 0:0, FC ViOn B – Nové Mesto 2:1, Trenč. Stankovce – Imeľ 4:3, voľno – J. Bohunice.

Ďalší program: 12. kolo 20.10. o 14.30 h TJ Imeľ – Nafta Gbely.

Dohrávka 7. kola: 16.10. J. Bohunice – Gabčíkovo.


.