Slovenská autorka Magdaléna Piñeros, pochádzajúca z kopaničiarskej dedinky, kde trávila hodiny pasením oviec a utekala do sveta fantázie, prichádza s novým napínavým príbehom s názvom Dvojníčka. Táto kniha nás vtiahne do zákulisia televízneho sveta a odhalí temné stránky internetovej slávy, šoubiznisu a sociálnych médií.

Magdaléna Piñeros má bohaté životné skúsenosti, ktoré do značnej miery formovali jej literárne diela. Vyštudovala filmové a televízne štúdiá na prestížnej univerzite Oxford Brooks a jej vášeň pre cestovanie a spoznávanie nových kultúr ju zaviedla do mnohých svetových metropol. Niekoľko rokov žila v USA, Paríži, Oxforde a Londýne, kde sa mohla inšpirovať rôznorodosťou a dynamikou veľkomiest. V súčasnosti žije so svojou rodinou v nemeckom Krušnohorí. Táto autorkina pestrá životná dráha sa prejavuje aj v jej písaní, kde spája zážitky z rôznych kultúr s univerzálnymi ľudskými témami.

Hlavnou hrdinkou knihy Dvojníčka je Simona, produkčná v televíznom zákulisí, ktorá je zvyknutá riešiť nepredvídateľné a náročné situácie. Keď moderátorka Clemmie potrebuje byť zastúpená na verejnosti, dostáva Simona ponuku od jej manažéra a brata Matúša – stať sa na chvíľu jej dvojníčkou. Čo sa na prvý pohľad javí ako jednoduchá a lákavá príležitosť na rýchly zárobok, rýchlo prerastie do nočnej mory, keď Matúš oznámi, že Clemmie je nezvestná.

Simona sa ocitá v ťažkej situácii, kde musí na poslednú chvíľu vystúpiť pred kamerami, pričom je v hre nielen jej kariéra, ale aj jej reputácia. S Matúšom sa vydávajú na nebezpečné pátranie po nezvestnej Clemmie, no v tomto svete, kde sa zdá, že nikomu nemožno veriť, sú konfrontovaní s temnou stránkou internetovej slávy a toxickou kultúrou šoubiznisu. Zároveň medzi Simonou a Matúšom rastie vzájomná príťažlivosť, ktorá do už aj tak napätej situácie vnáša ďalší rozmer.

Magdaléna Piñeros prináša so svojím románom Dvojníčka napínavý a moderný príbeh plný zvratov, kde sa napätie spája s osobnými dramatami a hlbšími spoločenskými otázkami. Čitateľov zavedie do zákulisia televízneho sveta, ktorý nie je vždy taký oslnivý, ako sa zdá, a odhaľuje, že aj za najväčšími úspechmi sa môžu skrývať obrovské obete. Ak hľadáte knihu, ktorá vás udrží v napätí až do poslednej strany, Dvojníčka je tou správnou voľbou.

Knihu Dvojníčka a ďalšie knihy autorov zo záhoria nájdete na www.knihy.zahori.sk .

 


.