Napriek tomu, že babie leto na nás nepočkalo a skončilo deň pred tradičným jesenným jarmokom v Moravskom Svätom Jáne, neodradilo to predajcov, ani návštevníkov jarmoku.

Naopak, burčiak, cigánska, drobné koláče a zabíjačkové špeciality prilákali z pohodlia domova dostatok jarmočníkov. O hudobnú a tanečnú zábavu sa postarala dychová hudba z Borského Mikuláša a pre deti bolo veľkým lákadlom kino, kde sa premietali Šmolkovia a následne ďalšie dva filmy.

Obvyklý sortiment pozostávajúci najmä z oblečenia oživili stánky venujúce sa tradičným a pôvodným prvkom ako napr. stánky s prútenými výrobkami, predajcovia syrov, dreveného kuchynského, ale aj dekoračného inventáru, perníkov či medu.

Počas jarmoku a celého víkendu prebiehala v kaviarni my caffé – kultúrne centrum Moravský Svätý Ján výstava amatérskych fotografov, kde bolo možné obdivovať fotografie rôznej tematiky od deviatich autorov. Počas štyroch dní sa výstavy zúčastnilo množstvo ľudí, čo prinieslo veľkú spokojnosť organizátorom, ako aj vystavujúcim.

Tohtoročné jarmoky máme úspešne za sebou, dúfame, že sa v podobnom duchu budú niesť aj tie budúcoročné.


Ďalej: Fotogaléria



.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota