Príslušníci HaZZ Trnavského kraja v priebehu utorka 25. októbra 2011 do ranných hodín stredy 26. októbra 2011 v dôsledku silného vetra odstraňovali päť stromov padnutých na cesty.

Prvý výjazd uskutočnili dvaja príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Senici na vozidle MB Sprinter o 08:17 hod. Padnutý strom sa nachádzal na ceste III. triedy z Prieval na Bukovú. Strom bol príslušníkmi HaZZ odstránený z komunikácie a popílený.

Druhý výjazd vykonali štyria príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Trnave na Ul. na Hlinách s technikou MB Vario o 10:14 hod. Padnutý strom sa nachádzal na prednej časti kapoty osobného motorového vozidla Renault Megane. Strom bol príslušníkmi HaZZ z vozidla odstránený a popílený.

Tretí zásah uskutočnili traja príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Hlohovci o 11:15 hod. s technikou MB Atego na ceste z Leopoldova do Maduníc pri odbočke na Okresnú správu ciest. Padnutý strom bol príslušníkmi HaZZ z komunikácie za pomoci techniky OSC odtiahnutý do priekopy.

Ďalší zásah uskutočnili traja príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Seredi o 15:49 hod. s technikou MB Vario na ul. A. Hlinku v Seredi. Padnutý strom sa nachádzal na osobnom motorovom vozidla Škoda Felícia. Príslušníci HaZZ strom z vozidla odstránili, popílili pomocou motorovej píly a odstránili z komunikácie.

Posledný zásah vykonali traja príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Kútoch v stredu 26. októbra o 04:17 hod. s technikou MB Vario v obci Borský Sv. Jur, časť Tomky. Padnutý strom bol príslušníkmi HaZZ na cestnej komunikácií popílený a z cesty odstránený.

mjr. Mgr. Ivan Peťko


.

BM: Festival Záhrad