Pohľad na staré i nové námestie, západ slnka či železničnú stanicu v Moravskom Svätom Jáne vám prináša nová výstava Jozefa Bartóka “Moravský Svätý Ján v obrazoch” v priestoroch my caffé – kultúrneho centra Moravský Svätý Ján.

Občianske združenie 90871.sk a my caffé – kultúrne centrum Moravský Svätý Ján Vám prinášajú sériu výstav obrazov a fotografií. Svoje diela ako prvý predstavuje rodák z Plachtiniec v súčastnosti obyvateľ Moravského Svätého Jána pán Jozef Bartók.

“Som rád, že moje diela spestria tieto priestory”, takto reagoval Jozef Bartók pri inštalácií výstavy v my caffé – kultúrnom centry. Výstavu si môžete pozrieť od 15. októbra do 14. novembra 2010 každý pracovný deň po 17 hodine alebo cez víkendy už po 16 hodine. Kultúrne centrum my caffé sa nachádza v Moravskom Svätom Jáne pod Kultúrnym domom.

Insitný umelec Jozef Bartók


Jozef Bartók nám pravidelne približuje svet a históriu cez ním vytvorené makety takmer všetkých zaujímavých katedrál sveta, najväčších chrámov a slovenských hradov. Svoj prvý vymyslený kostol vyrobil, keď mal šestnásť rokov. Ako hovorí: „Táto činnost’ ma tak chytila, že som sa jej začal venovat’ intenzívne”. Okrem stavania makiet sa venuje aj maľovaniu obrazov. Pre kostol v Moravskom Svätom Jáne vyrobil veľký betlehem, ktorý sa chystá tento rok zväčšiť. Jozef Bartók dokončuje svoje súkromné malé múzeum priamo v centre obce Moravský Svätý Ján, kde bude možné na jeho výtvory nahliadnuť.


.

BM: Kralici