Futbalový tím zložený zo zamestnancov Ministerstva obrany SR zvíťazil v sobotu 28. mája v Moravskom Svätom Jáne proti miestnemu družstvu Slavoj 7:6, po polčase 2:2.

„Futbal spája bez ohľadu na politiku či pozíciu v zamestnaní, udržiava kondíciu a rozširuje priateľstvá, preto sme využili pozvanie tunajšieho Slavoja a prišli sme si zahrať ,“ povedal minister obrany Ľubomír Galko, ktorý v zápase vsietil za víťazov tri góly. V jeho mužstve, tak ako povedal, hral minister aj vodič, generál aj major.

„Už u nás hrali všelijaké mužstvá, ale ministerské ešte nikdy. A určite sme im to nenechceli dať vyhrať – boli o ten kúsok lepší,“ zasmial sa starosta obce Anton Emrich (nezávislý), ktorý zápas aj rozhodoval. „A oceňujem, že to ani napriek silnému dažďu jeden ani druhý mančaft nevzdal. Dnešné oslavy Dňa detí, na ktorých tiež spolupracujeme s ministerstvom obrany , sme však museli kvôli lejaku presunúť na nedeľu 5. júna od 9.00 hod,” dodal starosta Emrich.

Po zápase sme sa spýtali ministra Galka na jeho „život s futbalom“, ktorý je jeho najobľúbenejší šport. „Začínal som ako 6-ročný v prípravke na bratislavskej Patrónke. Ako 8-ročný som už hral medzi 11-ročnými v ZMDŽ Bratislava a rok ma v dorasteneckej lige v ZŤS Petržalka trénoval dnešný poslanec Dušan Gallis,“ s úsmevom si spomenul na svoje futbalové začiatky Ľ. Galko. Seniorskú 3. ligu hral za ZMDŽ (neskôr Danubius Bratislava) a následne sa do 3. ligy prepracoval aj ako rozhodca.

„Kvôli podnikaniu som sa futbalu už nemohol venovať tak ako by sa žiadalo. No v sálovom futbale ma dodnes poznajú v bratislavskej „lige nad 40“ a na ministerstve hráme futbal s kolegami každý štvrtok ráno o pol siedmej pred pracovnou dobou,“ dodal minister, pre ktorého je šport najlepší relax.

Fotogaléria: Minister obrany Ľubomír Galko v Moravskom Svätom Jáne

A ako odpovedal na otázku, či vo futbalových tímoch hrával vždy v útoku? „Áno, dával som a dávam góly, alebo na ne prihrávam,“ potvrdil útočník Ľubomír Galko.

Text: Pavol Vitko


.

BM: Ustekana sobota