Nedeľné popoludnie patrilo opäť futbalu. V Moravskom Svätom Jáne sa hralo derby s Kútami. Sekule hrali v Koválove. Závod hostil Plavecký Mikuláš.

Prípravka:  TJ Slavoj Moravský Sv. Ján – Gbely 8:0
Hostia držali s našimi krok len v úvode, potom nám už nestačili a prejavilo sa to na skóre.

Dorast: TJ Slavoj Moravský Sv. Ján – Šaštín 1:3 (1:1)
gól Slavoju: T. Bolf
Ujali sme sa vedenia nechytatelnou strelou Kuníka, ale ďalšie šance sme nevyužili.Juraj Hladík nastrelil žrď i brvno a tak na kontry sa spoliehajúci hostia výsledok otočili.

Muži: TJ Moravský Sv. Ján – FK TJ Kúty 1:1 (1:1)
Asi spravodlivá remíza, i keď sme opäť dostali nešťastný gól po chybe v obrane. V 9. minute strelil náš gól Stupavský, Valla v 16. vyrovnal. V druhej polke nastúpil v útoku Jaro Bolf, žiaľ pri prvej šanci nastrelil brankára a pri druhej žrď.Nechápem rozhodcu ktorý v poslednej minute neodpískal jasnú penaltu za zrazenie Jara rukami. Stál som asi tak ďaleko od faulu ako on,v prvom momente aj pískol, ale otočil sa a ukončil zápas.
Komentár TJ Slavoj pripravil Peter Mračna, predseda TJ Slavoj.

Po úvodnom tlaku hostí, ktorí mali v prvom polčase prevahu sa prekvapujúco ujali vedenia domáci po chybe obrancu hostí Patrika Valúška. O pár minút neskôr po chybe domácich stopérov vyrovnal Marek Valla, ktorý ešte v 45. minúte išiel sám na bránu, no šancu nevyužil. Polčasová prestávka prospela domácim, ktorí prevzali iniciatívu na začiatku druhého polčasu. Vypracovali si dve čisté šance, pri ktorých hostí podržal brankár Mikula. Potom sa hra vyrovnala, šance boli na oboch stranách, no gól už nepadol. Zápas sa skončil podľa mňa spravodlivou remízou.
Komentár pripravil Jozef Fekete, FK TJ Kúty

Program TJ Slavoj
Prípravka hrá v sobotu v Skalici
Dorast v sobotu v Suchej nad Parnou
Muži v nedeľu v Dvorníkoch

Dorast: TJ Unín – FC Sekule 1:0 (0:1)
Prvý zápas jarnej časti sezóny nám nevyšiel tak, ako sme si predstavovali, keď sme nedokázali vyhrať u posledného mužstva tabuľky, TJ Unín. Do zápasu sme išli s jasným cieľom vyhrať. Hneď od začiatku sme ich zatlačili, lenže po chybe našej obrany sme dovolili v 5. minúte Unínu skórovať. Na zvrat skóre v náš prospech sme mali 85 minút + nastavenie, lenže za cely tento čas sa nám nepodarilo vytvoriť prakticky gólovú šancu. Je to veľmi smutné, že nás porazil tím, ktorý mal za celú zimu 2 tréningy, aj to týždeň pred prvým zápasom. Musíme si zobrať z tohto zápasu ponaučenie, lebo keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať.

Budúci zápas hráme doma o 12:00 proti Jablonici, ktorej máme čo vracať z jesennej časti ligy.
Komentár pripravil Marek Vitek


Muži: Koválov – FC Sekule 3:2 (2:0)


Na prvý zápas jarnej časti sezóny sme cestovali momentálne v plnom zložení, trúfali sme si minimálne na bod. Ako to už ale pri našich zápasoch vonku býva, vlastnými chybami sme si všetko spackali. Súper bol hrateľný, keď sme sa venovali len futbalu a hrali zodpovedne, mali sme navrch. V prvom polčase sme spravili 2 fatálne chyby v obrane, za ktoré nás domáci potrestali. Po zmene strán tréner vymenil 3 hráčov, čo prinieslo značné osvieženie hry a aj kontaktný gól. Mali sme dobré šance aj na vyrovnanie, žiaľ, potvrdilo sa staré známe nedáš – dostaneš, kedy nám domáci snáď z jednej šance v druhom polčase strelili tretí gól. Pár minút pred koncom sa nám síce podarilo ešte znížiť, na vyrovnanie nám už čas nezostal. Môžeme si za to sami, pretože takto nedisciplinovane, ako sme sa správali v Koválove, som dlho nevidel. Počítam, že minimálne 10 minút z hracieho času nám ukrátilo hádanie sa s rozhodcom, domáci hráčmi a neviem kým ešte. Futbal sa nehrá rečami, to si musí každý jeden z nás uvedomiť. Rozhodca mal svoje muchy, ale vonku sa musíme venovať len a len hre. Výsledkom nášho správania je jedna červená karta a vykázanie vedúceho mužstva z lavičky. Keby sme sa venovali len a len poctivo hre počas celého zápasu a nie len v jednotlivých fázach, mohli sme si odniesť minimálne bod, takto nemáme nič.


Komentár pripravil Andrej Trajlínek


Dorast: Trnovec – Kúty
odložené pre zlý terén

Muži: Závod – Plavecký Mikuláš 2:0 (0:0)
Goly – Šíp, Krajčír
Zostava: Vašek – Blecha M., Košický, Uhrinec, Majzún – Drahoš (Krajčír), Giertl, Blecha R., Andrla (Tačár) – Procháska Jozef, Šíp (Šimkovič)

Pripravený na striedanie: Babirát, Šimkovič, Žák, Tačár, Krajčír
Od úvodného hvizdu sme súpera zatlačili, z čoho sme mali mega-šance Šípa a Andrlu. V oboch prípadoch z pár metrov prestrelili bránku. Postupne sa hra vyrovnala, ale hostia neboli nebezpečný. V prvej polke mal ešte dobrú príležitosť Šíp, skóre sa nemenilo. Do druhej polovice sme išli čo najskôr streliť gól. Steliť gól mohol Šíp (3 – krát), ale neúspešne. Lopta sa odrazila od brvna na čiaru, znovu do brva a von. Dobrú šancu mal Giertl – opäť nepremenil. Jednoducho nebolo súdené streliť gól. Košickému sa tiež nepodarilo skórovať. Vykúpenie prišlo od Šípa, keď strelou k tyči prekonal brankára. Pred koncom dal poistku Krajčír, keď sa rútil sám na brankára a s prehľadom zavesil.Od vyššieho výsledku hostí zachránila len nepresnosť naších hráčov. Hostia mali za celý zápas len jednu dobrú strelu na Vašeka, ktorá sa neujala.

Komentár pripravil Jaroslav Prachár.

Foto:  Dr. Lidaj (Koválov – Sekule), Jakub knotek (Slavoj – Kúty)

Pridaj komentár

.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

Lakovanie a Pieskovanie