Seničania po dvoch prehrách na ľade súperov chceli senických fanúšikov opäť potešiť ziskom troch bodov.

HC Dukla Senica – MšHK Prievidza 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)
Góly: 23. Surovka (Mikolášek), 23. Kluka (Hreus, Šedivý), 27. Surovka, 41. Vaškovič (Kluka, Hreus), 47. Hreus (Vaškovič, Kluka), 51. Šedivý (Vaškovič, Hreus)
Počet divákov: 580

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
Proti desiatemu tímu tabuľky Prievidzi vstúpili do zápasu aktívne už od začiatku, keď si šance vypracovali Surovka a v presilovke po vylúčení Tonhausera i Šedivý a Vaškovič. Takmer polovica prvej tretiny sa hrala v nerovnovážnom stave po niekoľkých vylúčeniach na oboch stranách, či už po Lantošovom vylúčení za filmovanie, alebo trest pre hráčsku lavicu hostí za príliš veľa hráčov na ľade. No diváci v prvej tretine gól nevideli.

Úvodný gól stretnutia prišiel na začiatku druhej tretiny z hokejky Surovku, keď mieril k ľavej žŕdke pod lapačku brankára Volentiera. Krátko nato svoj premiérový gól vo svojom prvom zápase v drese Dukly strelil Michal Kluka, keď sa najlepšie zorientoval pred bránkou hostí. Prvé vylúčenie druhej tretiny prišlo v 26. minúte a domáci tak mali možnosť presilovej hry, ktorú napokon aj využili, keď po chybe brankára svoj druhý gól v zápase strelil Surovka. Seničania boli v tejto tretine aktívnejší, domáci gólman Peksa nemal veľa práce, o čom svedčí aj počet striel 23:8 v prospech Dukly. Šance si vypracovali Penák, Vaškovič i Vereš, no ani jedna z nich sa do bránky nedostala. Možnosť zvýšiť skóre na rozdiel 4 gólov mal Vereš, no v úniku bol faulovaný. Rozhodca preto nariadil trestné strieľanie, ktoré sa však Verešovi nepodarilo premeniť.

Tretia tretina priniesla opäť veľa vylúčení na oboch stranách, a aj tresty do konca zápasu. Ďalšiu presilovku sa podarilo využiť domácim na začiatku tretiny po vylúčení Kováča, keď po prihrávke od Kluku mieril Vaškovič pod vyrážačku brankára hostí. Piaty gól svojho tímu pridal Hreus po krásnej prihrávke od Vaškoviča. Šancu na hetrik nevyužil po niekoľkých streleckých príležitostiach Surovka, keď mieril iba do brankára, alebo vedľa bránky. Viac šancí si v tejto tretine vypracovali aj hostia zásluhou kapitána Chromého či Herdu, no brankár Dukly Peksa nepustil za svoj chrbát žiaden puk a vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne. V tretej tretine sa začali stupňovať emócie a hráči hrali nervóznejšie, z čoho vyplynula aj prvá bitka v zápase medzi Šedivým a Buraľom a obaja aktéri dostali tresty do konca zápasu. Ďalšie šance domácich prišli po úniku Hreusa a šanci Vaškoviča v spolupráci s Verešom, no skóre sa už do konca tretiny nemenilo. Koniec zápasu však okorenila hromadná potýčka a následné dve bitky, po ktorých sa opäť vylučovalo do konca zápasu, no výsledok sa už nezmenil a tak Senica porazila Prievidzu vysoko 6:0.

[youtube 6emM3anG1KU]

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Zaknihovali sme dnes povinné víťazstvo a získali sme tri body. To sme radi, víťazstvo sme potrebovali ako soľ. Dali sme pekné góly, brankár si vychytal nulu. Dúfam, že nám to pomôže. Stále sa potýkame s chorobami a zraneniami a dúfam, že to už nejakým spôsobom do prestávky vydržíme. Som rád, že sme vyhrali. Vyhrali sme zaslúžene, boli sme lepší.

Juraj Boldiš, MšHK Prievidza: Tento zápas nás zastihol v nie veľmi dobrej zostave, pretože máme štyroch hráčov základnej zostavy „vyautovaných“, zranených, chorých. To bolo poznať aj na tom, že sme mali jednotlivé útoky rozhádzané a neboli sme schopní takého kompaktnejšieho výkonu. Hrali sme navyše u veľmi silného súpera, ktorý si chcel udržať vedúcu pozíciu. Napriek tomu sme aspoň prvú tretinu odolávali tlaku a celkom sa nám to darilo. Vyrážali sme do brejkov a mali sme aj nejaké sľubné šance. V druhej tretine sme vo veľmi krátkom čase inkasovali tri góly, tam sa ten zápas zlomil a odvtedy už bolo jasné, kto je pánom na ihrisku. Myslím si, že sme prehrali dnes zaslúžene. Súper bol naozaj nad naše sily.

[youtube dEXRx7_yQYY]

Výsledky 29. kola
HC 07 Detva – MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:3 (1:0, 4:2, 1:1)
HK Gladiators Trnava – HK Spišská Nová Ves 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HK Dukla Michalovce – HC Prešov 07 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
HC Topoľčany – HK 95 Považská Bystrica 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
HK Trebišov – Bemaco HC 46 Bardejov 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
HC Dukla Senica – MšHK Prievidza 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)

Program 30. kola
14.12.2012 – 17:00 MHk 32. L. Mikuláš a.s. – MšHK Prievidza
14.12.2012 – 17:30 Bemaco HC 46 Bardejov – HC Dukla Senica
14.12.2012 – 18:00 HK 95 Pov. Bystrica – HK Trebišov
14.12.2012 – 17:00 HC PREŠOV 07 s.r.o. – HC TOPOĽČANY
14.12.2012 – 17:00 HK Spiš.N.Ves – HK Dukla Michalovce
14.12.2012 – 17:30 HC 07 DETVA – HK Gladiators Trnava

[youtube u_yF_nx-zsE]

.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM Salon EV