Mesto Malacky aj tento rok organizuje pri príležitosti Dňa Zeme celomestské podujatie Vyčisti si svoje okolie. Na usilovných Malačanov čakajú lákavé ceny.

Sneh sa roztopil a jar už tradične odokryla špinu a neporiadok. Pracovníci mesta čistia a upravujú mestské parky a revitalizujú záhony. Pustili sa tiež do likvidácie divokých skládok, ktorých sa cez zimu objavilo v okrajových častiach mesta viac než dosť.
Do jarného upratovania a skrášľovania zapája mesto aj občanov. Od 15. apríla do 15. mája organizuje akciu Vyčisti si svoje okolie. Je zameraná najmä na upratovanie a čistenie verejných priestranstiev, brehov potokov, parkov, ciest, odstraňovanie čiernych skládok odpadov, ale aj jednoduché čistenie pred školou či vlastným blokom. Zapojiť sa môžu jednotlivci, školy aj  podnikatelia. Každý, kto má záujem mestu v tomto pomôcť, je vítaný.

Tým, ktorí sa do akcie zapoja, poskytne mesto igelitové vrecia alebo kontajnery na odpad a zabezpečí aj odvoz vyzbieraného odpadu. Pre niekoľkých vyžrebovaných šťastlivcov sú pripravené aj atraktívne ceny od sponzorov. V hre je okrem iného aj chutný obed, masáž, vstup do wellness centra, permanentka na plaváreň, bowling, najlepšia pizza v meste, chovateľské či záhradkárske potreby.

Michaela Janotová


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM Salon EV