Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Skalici už mesto Skalica nebude mať podiel takmer 14 %, ale len necelých 9 %. 

skalicka_nemocnica

Mesto sa nebude podielať na navyšovaní základného imania
Poslanci totiž na mimoriadnom zasadnutí vo štvrtok 5. septembra schválili navýšenie základného imania nemocnice o 2,5 milióna eur a zároveň rozhodli, že mesto sa na ňom nebude podieľať.

Navýšenie imania má vykryť stratu z období rokov 2009 až 2012
Majoritný akcionár skalickej nemocnice spoločnosť Grafobal Group sa zvýšením základného imania rozhodol vykryť stratu z období rokov 2009 až 2012 a zároveň zabezpečiť prostriedky na rozvoj služieb a zvýšenie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Podľa zákona musia tento krok odsúhlasiť všetci akcionári. Trnavský samosprávny kraj a  mesto Skalica tak už urobili, mestá Senica, Holíč a Gbely o ňom budú rokovať na zastupiteľstvách v najbližších dňoch.

V  súčasnosti je skalická nemocnica zisková, len za prvých 7 mesiacov tohto roka jej zisk predstavuje 91 tisíc  a  s  dosiaľ nepreplatenými výkonmi by sa vyšplhal až na 430 tis. €. 

Miroslava Kovaríková (krátené)
Celý článok nájdete v aktuálnom vydaní týždenníka Záhorák.

zahorak-objednavka-elektronicka-verzia


Záhorák – elektronická verzia ročné predplatné

Trvanie: 365 dní
Cena: 15 €
Zákazník zakúpením elektronickej verzie týždenníka Záhorák, získava možnosť si sťahovať elektronickú verziu týždenníka v pdf formáte na jeden rok. Cena ročného predplatného elektronickej verzie je 15 € s DPH.

.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota